• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı’nın 30 yıllık sorunu çözüldü ERKİN USMAN

Bayraklı’nın 30 yıllık sorunu çözüldü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2018, 00:00

Bayraklı Tepekule Mahallesi'nde, 1985 yılından bu yana kayıtlara işlenmeden el değiştiren, ancak ilk sahipleri tarafından üzerine ipotek konulan tapulardaki bu ipotekler mahkeme kararıyla kaldırıldı. Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan yeni parselasyon planı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce onaylandı.
İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği karar 30 yıllık sorunu çözerken, vatandaşlar da yıllar sonra rahat nefes aldı.

Bayraklı Tepekule Mahallesi'nde bin 600 konut sahibini ilgilendiren ve 30 yılı aşkın süredir büyük sorun olan ipotek sorunu çözüldü. 1985 yılnda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarına göre, arazilerini satan şahısların arazilerini yeşil alana, yola terk etmesi gerekirken tapulara ipotek konulmuştu. Bu sırada araziler, üzerinde ipotekle ilgili bir sıkıntı görünmediği için birçok kez el değiştirdi. Ancak ilerleyen yıllarda sayısal sisteme geçiş aşamasında bu durum fark edildi. Vatandaşlara yüklü miktarda borç çıkarıldı.
Bu noktadan sonra Bayraklı Belediyesi harekete geçti.
Yeni parselasyon planları hazırlanarak, onaylanması için Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Uzun bir süre sürüncemede kalan konuya ilişkin son olarak İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde açılan davada mahkeme yeni planların kabul edilmesine ve ipoteklerin kaldırılmasına karar verdi. Böylece kanuni ipotek mahkeme kararıyla kaldırıldı.
Büyükşehir'in de bu karar doğrultusunda yeni parselasyon planlarını kabul etmesiyle 8 yıllık uğraşın ardından yaşanan sıkıntı vatandaşın lehine sonuçlanmış oldu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Açtığımız dava vatandaşlarımızın lehine sonuçlandı. 1985 yılında yapılan planlardaki hatalı parselasyonlar bize geldiğinde hemen iptal ettik. Bedelsiz terklere imkan veren yeni parselasyon planı yaptık. Bu yaptığımız işlemi mahkemeye götürdüler. Mahkemede kaybettiler. Kararı bir üst mahkemeye taşıdılar. Mahkeme de, 'Büyükşehir Belediyesi'ne onaylatın' dedi.
Bunun için uğraştık ve sonunda başardık.
Mahkeme kararıyla yeni planlar Büyükşehir Belediyesi'nce kabul edildi. Söz konusu eski parselasyon planı iptal edildi. Yenisini Büyükşehir Belediyesi'ne onaylattık. Artık vatandaşlarımızın yerleri ipotekten kurtuldu.
Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İZMİR'DE "BUZ GİBİ" HEYECAN

zmir, buzun en başarılı sporcularını Artistik Buz Pateni Ege Ümitler Şampiyonası'nda ağırlayacak. 16-18 Mart 2018 tarihleri arasında Bornova'daki Buz Sporları Salonu'nda yapılacak şampiyonaya 13 kulüpten 84 sporcu katılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu, bu hafta sonu Artistik Buz Pateni Ege Ümitler Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. 16-18 Mart tarihleri arasında yapılacak yarışmaya İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Ankara'dan toplam 13 kulübün 84 sporcusu katılacak. 13 sporcuyla mücadele edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bireysel yarışılacak şampiyonada A (10-11 yaş grubu), B (9-1 0 yaş grubu), C (8-9 yaş grubu) ve D (7-8 yaş grubu) kategorilerinde madalya kovalayacak. İlk günün antrenmanlarla geçeceği şampiyonada müsabakalar 17 Mart Cumartesi ve 18 Mart Pazar günlerinde saat 09.00'da başlayıp 17.00'da sona erecek.

YANLIŞLIĞIN BÖYLESİ!

Londra'ya giden bir Fransız lokantada akşam yemeği yiyordu. Yanı başında kibar ve güzel bir İngiliz kadını ilişti gözüne. Fransız'ın geleneksel çapkınlığı tuttu. Kendine hakim olamayarak, ayakları ile kadının ayaklarını yakaladı.
Biraz sonra daha da ileri giderek elini kadının dizleri üzerinde dolaştırmaya başladı.
İşte, o zaman genç ve güzel İngiliz kadını kağıda bir şeyler karalayarak Fransız'a uzattı. Kağıtta şunlar yazılıydı: "Lütfen devam etmeyin. Yoksa, az sonra feci bir düş kırıklığına uğrayacaksınız. İmza:
Ajan Yüzbaşı George Smith."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA