• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zeytincilik Salihli’nin umut kapısı oldu ERKİN USMAN

Zeytincilik Salihli’nin umut kapısı oldu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.05.2018, 00:00

Salihli Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel'den ilginç bir tespit... Yüksel, zeytinciliğin Salihli'de yükselen bir değer olduğunu vurguladı ve üzümden beklediği randımanı alamayan üreticilerin yavaş yavaş zeytinciliğe geçiş yaptığını söylüyor.
Salihli zeytininin kalitesi ile aranan bir ürün haline geldiğini, yaptıkları ziyaretlerde bu görüşü yakından paylaştıklarını vurgulayıp ekliyor: "Akhisar'dan, Gemlik'ten, Bursa'dan Salihli'ye zeytin almaya gelenler var. Bunun yanı sıra İstanbullu, Bursalı yatırımcılar Salihli'de zeytinliklere yatırımlar yapıyor. Yağ veriminin oldukça iyi olduğu belirtiliyor. Bu sene fiyatların yüksek oluşu da zeytin üreticisini sevindirdi. Sektörün geleceği konusunda bir yol haritası belirlemeliyiz."

***

Salihli Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir de, "Manisa'da mevcut 22 milyon zeytin ağacının 3 milyonu Salihli'de bulunuyor. Akhisar'daki 13 milyon zeytin ağacı ile şimdilik boy ölçüşemez ama, Salihli'nin avantajı genç ağaçlara sahip olması ve zeytin tanelerinin kaliteli olmasıdır. Zeytin, ilçemizde üzümden sonra ikinci ürün olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diyor.

İZMİR AHDE VEFA 78 DERNEĞİ AÇILDI

İzmir Ahde Vefa 78 Derneği'nin 29 Nisan Pazar günü İzmir Basmane semtinde açılışı yapıldı. Ahde Vefa 78 Derneği Başkanı Ali Manav, kurucu üyeler Aylan Basanel, Ercan Akbaş, Baki Akyüz, Kenan Kızıl, Ahmet Koldaş, Necati Özhan'ın ev sahipliğini yaptığı açılışta, İyi Parti İzmir il Başkanı Koray Ükünç ve çok sayıda İyi Parti yöneticisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin İzmir'de tanınmış yüzleri bir araya geldi.
Açılışı İzmir'de Milliyetçi camianın tanınmış isimlerinden Serdar Turan, Mehmet Onur Miman ve Mehmet Karanfil yaptı.
Başkan Ali Manav açılış konuşmasında "Derneğimizi, Türk düşünürü İsmail Gaspıralı'nın 'Dilde, fikirde, İşte birlik' prensibi ile bir araya gelerek oluşturduk, bu yolda bizleri yüreklendiren, destek olan herkese teşekkür ederiz. Derneğimiz, Türk kültürüne sahip çıkan, Türk dilini koruyan, Türk Milleti'nin menfaatleri yönünde çalışan insanların bir araya gelmesiyle oluştu. Bizi bir araya getiren ve bir arada tutan değerlere, sahip çıkacak, bizlerle bu hedeflerde birleşecek herkese, derneğimizin de, gönlümüzün de kapıları açıktır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA