• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uçuşlar daha kolay ve hızlı olacak ERMAN AZAR

Uçuşlar daha kolay ve hızlı olacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.03.2019, 00:00

Ulaştırmacılık sektöründe hizmet veren çeşitli dev firmaların girdiği teknoloji yarışı bize yarayacak.
Boeing ve Airbus gibi dev uçak şirketleri yaptıkları anlaşmalar ve projelerle sektöre yeni bir ivme kazandırıp bayrağı eline almak istiyor. Onların ayanında teknoloji geliştiricileri SpaceX, Uber ve Rolls Royce gibi firmalar da bu işin içerisinde.
Kimisi insan taşıyan dev dronelar geliştiriyor, kimi insansız uçan araç, kimi ise daha hızlı ve kolay ulaşım vaat etmeye çalışıyor.
Boeing, hali hazırda Rolls Royce motorlarını kullanan uçaklara sahip. Bunun yanında, Siemens ile de anlaşarak oldukça ergonomik ve kolay kullanımı olan dronelar geliştiriyor. Yolcu taşımacılığında karada bir çığır açan Uber ise havada da bunu amaçlıyor. Küçük taksi benzeri 4 kişilik Uber uçaklarını yakında havada görürseniz şaşırmayın.

MUSK İŞİN İÇİNDE

Daha hızlı ve kolay olmayı amaçlayan şirketlerin başında ise Tesla'nın CEO'su olan Elon Musk'ın kurduğu SpaceX şirketi geliyor. Uzay serüveninde önemli adımlar atarak hepimizi hayran bırakan tasarımları hayata geçiren şirket, yeni projesiyle uzun hava yolculuklarını inanılmaz şekilde kısaltacak.
Elon Musk'ın uzay çalışmaları yaptığı SpaceX şirketini hiç duymadıysanız, araştırmanızda fayda var. Geçtiğimiz günlerde uzaya içinde araba bulunan roketi yollayan adamlar dersek hatırlarsınız.

STARSHIP GELİYOR

Daha önce uzaya Tesla Model 3 gönderen bu şirket şimdi de uçak yolculuk süresini kısaltacak bir çalışma yapıyor.
Şirket tarafından geliştirilen 'Starship' isimli roket, bildiğimiz seyahat alışkanlığını bize unutturabilir. Havada geçirilen süreyi kısaltacak olan roket ile 9 saatlik bir uçuş 29 dakikaya inecek. Bu projenin hayata geçeceği tarih net değil. Ancak 2025'te Mars'a yolculuk hedefi olduğunu düşünürsek, 5 yıl içerisinde bunun da somut adımlarını göreceğiz gibi...

TELEFONUNUZUN KAMERASI KÖTÜ MÜ?

Cep telefonlarında kişiden kişiye özellikler değişir. Kimi işlemcisi için tercih eder, kimi tasarımı, kimi de sadece kamerası.
Kamerasının iyi olması çok sayıda kullanıcının ilk isteğidir.
Kameranın 'Megapiksel' değeri her şey demek değil. Yani megapikseli ne kadar büyükse, o kadar iyidir diye bir şey yok.
Kullanılan mercek ve yazılım da çok önemlidir.
Yakın zamana kadar en iyi donanım ve yazılım ile piyasanın en iyi kamerasına sahip telefonlarını Sony çıkarıyordu.
Ancak artık yazılım konusunda çıtayı çok yükseltenler oldu. Telefonunuzun kamerası iyi değilse ve hatta çalışmıyorsa, yeni bir uygulama yüklemeyi deneyin. İyileşmeyi fark edeceksiniz.

OKUL İÇİN BEDAVA İNTERNET GELİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında, dört yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim Bilişim Ağı (EBA) olarak adlandırılan çevrimiçi sosyal eğitim platformu kurulmuştu. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen tarafından kullanılmakta olan EBA'ya, öğretmen ve öğrencilerin ücretsiz erişebilmesini sağlamak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalandı.
Nisan sonundan itibaren 3 GB ücretsiz kullanım hakkı sunulacak. SMS ile kampanyaya katılan tüm bireysel müşteriler bundan yararlanabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA