• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bahçe ve balkon sezonu geliyor ERMAN AZAR

Bahçe ve balkon sezonu geliyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2019, 00:00

Bu yıl yurdumuza yaz bir türlü gelmedi. Ancak güneşli günler ve bol muhabbetli balkon ve bahçe oturmaları yakın, hissediyoruz.
Baharın göz kırpmasıyla evlerimizde de yapacağımız değişiklikler var. Önce kışlıklar kaldırılır. Kışın kullanılan ısıtıcı ve battaniye gibi ev eşyalarına da elveda deriz. Bunların yanında, kışın çoğumuzun yüzüne bile bakmadığı bir yer vardır evlerimizde; balkon ve bahçeler...

4 MEVSİM KULLANIM

Balkonunuzu açılır kapanır cam paneller yaptırarak 4 mevsim kullanılan bir oturma odasına dönüştürebilirsiniz. Eğer güzel ve iç açıcı bir manzaranız var ise, sade bir balkon dizayn edebilirsiniz. Küçük balkonlar için yer tasarrufu sağlayan fikirler önemli. Çok amaçlı mobilyalar bu nedenle harika seçimlerdir.
Dikey bahçeler de küçük balkonları yeşillendirmenin en iyi yollarından biri. Ahşap banklar da estetik ve kullanım olarak öne çıkıyor. Duvar temelli konseptler balkon için çok önem taşıyor. Balkon duvarınızı her zaman farklı amaçlar için kullanabilirsiniz.
Eğer boş ve kullanışlı bir balkon duvarınız varsa, bu özellikle ince uzun balkonlarda daha büyük önem sağlıyor.
Duvara monte edilebilen raf, tezgah, koltuk ve masa standlara bakabilirsiniz.

AMAÇ VE ZAMAN

Balkonları sadece oturma alanı olarak düşünmek zorunda değilsiniz. Balkonun kullanım amacı kadar, genelde hangi saatlerde kullanıldığı da önemli. Hangi saatlerde güneş alıyor, daha çok ne zaman balkona çıkıyorsunuz? Bunlar da dikkat edilmesi gereken hususlar. Bir güneşlenme yerine dönüştürmek de mümkün.
Eğer ince uzun bir balkonunuz varsa, kullanım alanı daha geniş olacaktır. Bir hamak alıp bir kenara bunu yerleştirebilirsiniz.
Ancak yer olarak kısıtlı bir alanınız varsa, çok küçük bir tekli ya da ikili koltuğu da salıncağa dönüştürebilirsiniz.
Merak etmeyin bunu ustalar çok sağlam yapıyor ve yarım tona kadar yük taşıyabiliyorlar.
Salıncak koltuklar çok güzel bir kafa dinleme alanı yaratmak için mükemmel olacaktır. Mumlar ve mumluklar sayesinde balkon ışıklandırmalarına romantik dokunuşlar katabilirsiniz.
Zamine ahşap döşeyip bir mini salon da yaratabilirsiniz. Duvara iki küçük minder yerleştirip bir kenarı bu şekilde oturma yeri olarak değerlendirebilirsiniz.
Unutmayın; yaşam alanınızı güzelleştirmek sizin elinizde...

YEŞIL OLMAZSA OLMAZ

Balkonunuzda bahçe keyfi yaşamak istiyorsanız süs bitkilerinden ve küçük yeşil ağaçlardan sakınmayın. Hatta geniş bir saksıda kendi sebze ve meyvelerinizi bile yetiştirebilirsiniz. İşe biber, domates gibi yetişmesi kolay sebzelerle başlayabilirsiniz.
Bu da çok iyi bir rahatlama hissi verecektir. Dar balkonlar için balkon demirlerine yerleştirilen saksılarla atmosferi güzelleştirmek de çok basit. Yere ya da pencere önüne koymak istemiyorsanız, balkon demirlikleri çok iyi bir tercih olabilir.
Ancak çok rüzgar alan bir balkonunuz varsa, bitkileri zemine koymanızı tavsiye ederiz. Yeriniz kısıtlı ise, dikey saksılar ya da duvar saksılarını da deneyebilirsiniz.

ANNENIZI UNUTMAYIN!

Bugün Anneler Günü. Hepimizin hayatında önemli bir yere sahip olan annelerimizin bu özel gününü kutlamak için geç değil. Geçtiğimiz hafta içerisinde vakit bulamamış ya da hiç görüşmemiş olabilirsiniz.
Eğer hala aklınıza bir şey gelmediyse, bir buket çiçek alıp annenizin yanına gidebilirsiniz.
Önemli olan onu hatırlamanız ve sevginizi göstermeniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA