• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyi ki vardın... Yaz aşkım FİLİZ ÖZKOL

İyi ki vardın... Yaz aşkım

filizozkol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2018, 00:00

'AŞK' kelimesi hangi dilde söylenirse söylensin çevirisi kulağa hoş geliyor. İçinde bir dolu duyguyu, coşkuyu barındıran bir libido seli. Henüz sevgiye dönüşmemiş ham hali. Saflık ve temizlikle birlikte hormonların ayağı kalması durumları. Hele mevsim yazsa. İyot ve çiçek kokularının, bir de mehtabın körüklediği dekorlarda kim reddedebilir ki aşkın bu halini.
Herkesin rüyasıdır bu duygular. Yaz mevsiminde tomurcuklanan adını bile tam bulamadığımız bu aşkı yaşamak. Aynı zamanda zamansız ve plansız yakalar sizi.
Aslında beyniniz de bedeniniz de hazır bu enerjiye. Sadece fitili ateşleyecek kahramanınızın karşınıza çıkmasını beklersiniz.
Ortalama üç aya neler sığmaz ki? Belki de yıllar sonra adını bile anımsamayacaksınız.
Yüreğiniz burkularak 'hiç unutamayacağım bir yazdı' derken kalbinizin bir köşesinde sakladığınız o sevgiliden mahcup bir şekilde özür dileyeceksiniz fakat o sizi asla duymayacak. Çünkü yaz aşkları esintisi de yağmuru da şiddetli ve kısa sürecektir.
Bazen çok ender olarak diğer mevsimlere taşıdığınız da olur. Ama ilk tanışma ilk dokunma ve ilk yaz öpücüğünün verdiği hazzı kim bilir kaç aşkta arayacaksınız. Yaz mevsimi çapkındır. Sizi olmayacak arzulara sürükler. Yaz şarkıları da, kokuları da farklıdır.
Hepsi birden koro halinde 'Aşık ol' diye bağırırlar. Siz istemeseniz de, bu çağrıya uyar ve aşkın kollarına kendinizi bırakıverirsiniz..
Adeta çekim gücüne doğru itilirsiniz.
Geçmiş İzmir günlerimde sevgili gazetem Yeni Asır'ın bir radyosu vardı. 'YENİ RADYO', hiç unutmam frekansını. Biz tüm DJ'lerin şarkı gibi ağzımızdan düşmeyen 99.7 Türkiye'nin en güçlü sesi diye başlardık anonslarımıza.
Gerçekten adına yakışır çok güçlü bir radyoydu. Aklıma geldikçe içim acır.
AHHH ANILAR..
Sevgili şarkıcı Ege, namı diğer Levent'in 1995 yılında çıkardığı albümün en güzel şarkısıydı 'YAZ AŞKIM' ve radyomuza konuk olduğunda ona sormuştum.
Bu şarkının sizde bir hikayesi var mı diye Müstehzi bir gülümsemeyle, hangimizin yok ki demişti.
Ne kadar doğru söylemişti. Belki de anımızın tozlu yıllarından içimizi çimdikleyen ne çok bu mevsime ait duygularımız var. Anımsadığımız kadar hatırlayamadıklarımız.
Daha sonraki yılların yaz mevsiminin birinde grup KURBAN 'AŞK DİYE BİR ŞEY YOK' diye bağırırken Çeşme sahilleri 'VARRR VARR VARRR' diye gümbür gümbür karşılık veriyordu.
Hele İzmir'in imbatlarında kim bilir kaç kişinin yürek kıpırtıları gizlidir. Balkonların dili olsa da konuşsa. Karşı komşunun oğlunun kaçamak bakışlarının altında yazın günahı hiç mi yok. Ailece gidilen çay bahçeleri, yazlık sinemaların hikayelerinden kaç fasikül aşk çıkar. Çok sevdiğim arkadaşım Oya'nın evliliğinin dibinde de bu mevsimin duyguları saklıdır. Yıllar geçse de dilinden düşürmediği cümle: "Tarık'la tanıştığım 1993 yazını asla unutamam. Üç ay boyunca Tarkan'ın 'ASLA VAZGEÇ- MEM' şarkısıyla duygularımızı doya doya yaşadık." Üzerinden bin yıl geçse de varlığından hiçbir şey kaybetmeyen bir mevsim YAZ.
Tüm kimyası ile özelliğini korumaya devam ediyor.
Geçen gün çok sevdiğim bir arkadaşım beni Paris'e davet ettiğinde "Lütfen yaz mevsiminde gel. Bu mevsim Paris'in her yeri aşk kokar" demez mi! AŞK sadece yaz mevsimine yakışıyor. İYİ VARSIN YAZ AŞKLARI... Mevsim sonbahar artık. Bir dahaki yaza kadar hoşça kal aşk..
En güzel duygularla mutlu haftalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA