• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadınlardan kazandıkları ile kadınlara meslek edindiriyor HACER ÖNOĞLU ÜLGER

Kadınlardan kazandıkları ile kadınlara meslek edindiriyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.07.2019, 00:00
İzmirli Nur Uzgenç’in bozdurduğu bilezikleriyle açtığı dükkan, şimdi 4 şubesi olan bir merkeze dönüştü. KURDUĞU dernekte verdiği ücretsiz kurslarla 150’den fazla kadını meslek ve iş sahibi yaptı. Derneğin tek gelir kaynağı ise Uzgenç’in güzellik merkezleri...

İzmirli Nur Uzgenç'in hayat mücadelesi daha anne karnındayken başlamış. Çünkü o ikiziyle birlikte sağlıklı bir şekilde doğmayı başarmış. 5 kardeşli bir aile olarak maddi anlamda çok zorluk çekmişler.

İLK DÜKKANI MANİSA'DA AÇTI

Lisede eğitim gördüğü torna tesviye bölümünden mezun olduktan sonra kendisini geliştirme kararı almış ve bir yandan çalışıp para kazanırken bir yandan da 'hayat boyu öğrenme' felsefesiyle kurslara katılarak farklı meslek dallarında eğitimler almış. 1997 yılında bir güzellik uzmanı olarak kolundaki bilezikleri bozdurup Manisa'da 75 metrekarelik küçük dükkanını açan Nur Uzgenç, o günden itibaren kendisi gibi dezavantajlı kadınlara kol kanat germeye karar vermiş. 2014 yılında kurduğu 'Güçlü Kadın Derneği' çok sayıda kadına ulaşmış. Şiddet gören kadınlar da başvurmuş kendisine, sadece meslek sahibi olmak isteyenler de. Dernek kurulduğu günden bu yana ücretsiz kurslara katılıp eğitim alan 150'den fazla kadını meslek sahibi yapmış. Hatta şu anda yanında çalışan kadınlardan birçoğu da bu kurslardan mezun olan kadınlar. Ücretsiz kursların tek geliri de şirketten elde edilen kazanç. Nets Poliklinik adıyla İzmir'de 4 şubenin sahibi olan Nur Uzgenç, dernek faaliyetleri kapsamında hala dezavantajlı kadınları meslek ve iş sahibi yapmaya devam ediyor.

HEDEF DERNEĞİ DAHA DA BÜYÜTMEK

Geleceğe yönelik hedeflerini sorduğum Uzgenç, "Dernek de bizimle beraber yürüyor, büyüyor. Tabii biz de çok yoğunuz, mücadelemiz büyük. İşimiz büyüdükçe daha çok çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllar için derneği daha iyi yerlere getirmeyi istiyorum. Hayalim şu an bunu gerçekleştirmek" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA