• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vay Neşet’in başına gelenler HAKAN URGANCI

Vay Neşet’in başına gelenler

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2019, 00:00

'Bozkırın tezenesi' dendiğinde ismini duymadıysanız, ya halk müziği ile ilginiz yoktur, daha muhtemel olanı bu ülkede turist olarak bulunuyorsunuzdur.
Halk ozanımız ve Abdallık geleneğinin son temsilcisi, aramızdan 2012'de ayrılan büyük usta Neşet Ertaş'tan bahsediyorum elbet.
Rahmetliyi tenzih ederek, bir instagram caps'i gördüğümü ve eğlenceli bulup paylaşmadan edemediğimi söylemeliyim. Ustanın Zahidem türküsünden kırpılan paragraf şöyleydi:
'Dolaştım alemi, gurbet gezeli Bulamadım Zahidem'den güzeli' Bizim sosyal medya komedyenleri bu dizeleri almış, bir satır da eklemişler. Sözümona Zahide cevap veriyor aşığına:
'Haa, aradın yani?' Bu espriyi paylaşıp bir yorum da ben ekledim:
'Neşet Ertaş da olsan aynı muamele kardeşim. Demek ki kadın milleti çok adil...' Gelsin cevaplar!
Yıkıldı instagram sayfam. Son baktığımda 1342 beğeni, 186 yorum vardı. Ortalık savaş alanı!
Kan gövdeyi götürüyor. Bir süre yorumlara cevap yazmaya çalıştım.
Bir takipçim diyor ki: 'Demek ki adam Zahide'yi garanti görmüş.
Güzeli bolsa bonus olacak.' Dayanamadım, cevap verdim:
' Yahu aslında adamcağız erkek lügatinde iltifat etmiş ama işte kadınlarla erkeklerin algıları tamamen ters.' Cevap: 'Sonuçta güzeli bulamamış. Benim gözümde en güzeli sensin dese, olmuyor mu?' 'Yahu işte onu anlamıyorsunuz.
O dediğiniz bizim nazarımızda iltifattan sayılmıyor. 'Benim gözümde en güzeli sensin' demek, 'Güzel olmasan da seni sevdiğim için bana öyle geliyor' demek. Oysa erkek kafası esnaf mantığı ile çalışır. Bu gizli iltifatta kıyas yoluyla dünyanın en güzeli denmek isteniyor.' Yook, ne dediysem olmadı. Az sayıda kadın takipçim dışında kimse dediğimi kabul etmeye yanaşmadı.
İşte algı farklı olunca, aynı fikirdeyken, en sevdiğinle bile kavga etmek böyle mümkün olabiliyor.
Sonra, baktım Neşet Ertaş'ın bile kendini beğendiremediği dünyada ben kimim ki kadınlara dert anlatmaya çalışıyorum?
Yahu adam 'aşık-aşık' adamın işi bu, değil mi? Baktım kadınlarımızın taarruzlarına yetişemiyorum, kendi sayfamın arka kapısından usul usul uzadım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA