• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Tarih bizden yana

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.08.2013, 00:00
Hayatımın en uzun tatilini yaptım. Çok da iyi oldu. Biraz daha dışarıdan bakmanın zihin açıcı bir tarafı olduğu çok açık. İnsan geriye yaslanıp olan bitene daha soğuk kanlı bakabiliyor. Kafasında ip yumağına dönmüş sorunları ve onların nedenlerini ayrıştırarak tasnif edebiliyor.
İyi tasnif olmuş bir yazar zihni eminim okuyucuları için çok daha vasıflı yorum üretir.
***
Tatil insanın çözümleyici melekelerini güçlendiriyor dedik. Doğrudur, mesela şu meşhur Gezi Parkı olayının nerden çıktığını, nasıl ve niye köpürtüldüğünü daha iyi anlıyorsunuz biraz kenardan bakınca.
Amerika'nın ve Batı dünyasının Mısır özelinde nasıl kötü bir demokrasi sınavı verdiğini hayretle izliyorsunuz.
Batı'nın stratejik çıkar adına her türlü ahlaki ve insani değeri göz ardı edebileceği tezini zihniniz yeniden keşfediyor.
Türkiye'nin bağımsız pozisyonlar almasının Batı'yı ne denli rahatsız ettiğini "Somali'de ne işiniz var?" diyen uyarıdan anlıyoruz.
***
Ama tarih akıyor ve Türk milleti büyük yolculuğuna devam ediyor. İşte daha geçen hafta demokrasi tarihinin en büyük sınavını başardı Türkiye. Darbeleri ve darbecileri cezalandırarak bir hukuk devleti olduğunu gösterdi. Rejimin gerçek bir cumhuriyet ve demokrasi olduğunu da. Artık bu ülkenin yoluna içerden kimse taş koyamayacak. Buna tevessül edenler büyük zararlara uğrayacaklar.
Türkiye'nin tekerleğine dışardan taş koyanların olduğu da ayan beyan ortadadır ve onlarda Türkiye'yle oynamanın bir bedeli olduğunu görecekler.
Bu vatan nesiller boyu hepimizin güvenli sığınağı olarak varlığını devam ettirecek.
Egeli hemşehrilerimin ve Yeni Asır camiasının arasına tekrar dönmekten duyduğum mutlulukla herkese iyi dileklerimi sunuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA