• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alaçatı’da her şey doğru bir benim yazdıklarım yanlış KAHRAMAN DURAK

Alaçatı’da her şey doğru bir benim yazdıklarım yanlış

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.08.2018, 00:00

Çeşme ve Alaçatı elbette ki tartışılmaz bir turizm potansiyeline sahip.
Ünü sınırları aşmış bir cennet.
Bu konuyu da tartışmıyorum.
Daha güzel şeyler olsun istiyorum. Eleştiriyorum, olmaması gerekenleri haber yapıyorum, olumsuzlukları dile getiriyorum.
Neden mi? Çeşme ve Alaçatı daha iyi anılsın kalitesine kalite katsın, bir Kuşadası ve Marmaris durumuna düşmesin diye. Bu konuya geleceğim, Alaçatı'da işletmeler icralarla uğraşıyor benden demesi. Markalaşmada uluslararası bir üne kavuşan ve dünya starlarının bile müdavimi olduğu Nusr-Et acaba neden Alaçatı'da bir restoran açmıyor hiç düşündünüz mü? Bayram rezervasyonları için son birkaç gün. Sadece konaklama değil eğlence ve plajlar için de. Alaçatı'da şimdi yeni moda 'Dj sensin' Nasıl mı? Anlatacağım.

DEVE KUŞU MİSALİ

Geçtiğimiz haftalarda yaptığım adisyonda müzik bedeli haberi sonrasında yapılan bazı açıklamaları okudum, gelen telefonlarda "Çeşme'yi infaz ediyorsun, olumsuz haberler yapıyorsun" eleştrilerini dinledim.
Aslında doğruları duymak konusunda ne kadar kapalı olduğumuzu bir kez daha görmüş oldum. İzmir'in en büyük yanılgılarından biridir, 'sırt sıvazlamak ve goy goy' yapmak. Yani hep iyi, hep süper, her şey dört dörtlük bir İzmir algısı.
Aman eleştiri olmasın, aman eksiklikler dile getirilmesin.
Bu hep böyle gelmiş böyle de devam ediyor. Çeşme'ye de bu durum elbette ki sirayet etmiş durumda.
20 yılı aşkın bir süredir Çeşme'nin 10 binden fazla olumlu ve güzel haberini yapmışım. İki eleştiri yapınca 'vay sen infaz yapıyorsun.' Tamam Çeşme ve Alaçatı'da eksik hiçbir şey yok.
Her geçen yıl kalitesi ve nezihliği artarak devam ediyor.
Efendiler deve kuşu gibi kafanızı kuma gömünce sorunlar ortadan kalkmıyor ve görünmez olmuyorsunuz.
O zaman bir tespiti sizlere aktarayım. Gelin alttaki başlığa.

BAYRAM YOĞUNLUĞU

Tüm olumsuzluklara rağmen Çeşme ve Alaçatı'nın konseptine rakip olacak bir başka yer daha yok. Umarım her şey düzelir de ben de buradan daha güzel konuları dile getiririm. Şimdi gelelim bayram tatili konusuna. Dokuz günlük tatil için plan yapanlar elinizi çabuk tutun. Otellerde doluluk oranı yüzde 100'e gelmek üzere.
Yani birkaç gün sonra ilçede yer bulamazsınız. Sadece konaklama değil, beach club, restoran, disco her yerde... Yani rezervasyon şart benden uyarması. Çat kapı gitmeniz bayramınızı zehir edebilir.

DJ SENSİN

Volkan Güler Alaçatı'da yıllardır restoran işletmecisi.
Hani İzmir kokorecini sosyeteye sevdiren ve cemiyet hayatının tanınmış isimlerine alıştıran kişi.
Şimdi Hacı Memiş'te Arpa markasıyla yola çıktı. Yeni bir eğlence anlayışını da Alaçatı'ya getirdi.
'Dj Sensin' mekanının arka bahçesinde grup halinde eğlenilebiliyor.
Hatta dj kabinine siz geçebiliyorsunuz.
Size özel bir parti yaratmanız mümkün. Yani kendin çal kendin oyna bu kadar basit.

ALAÇATI İCRALIK

O kadar iyi gidiyor ki Alaçatı'da işler, şimdiden mekan kapatmalar başladı bile. Muhtarlığa gelen icra kağıtları 300'ü aşmış durumda.
Esnaf kan ağlıyor, şu anda cirolar geçtiğimiz yılın üçte biri. Durum buyken, cennet turizm merkezinde silkelenmek için kimse harekete geçmiyor. Biliyorum bu durumun tek suçlusu benim. Yazdıklarım yüzünden bu olumsuzluklar yaşanıyor. Bir alttaki başlığa daha gözünüzü kaydırın ve okuyun lütfen.

NUSR-ET NEDEN ALAÇATI'DA YOK?

Bir Nusr-Et efsanesidir gidiyor.
Ne derseniz deyin bu adam başardı.
Dünya starları bile onun tuz dökme hareketini yapıyor. Peki Nusr-Et her şeyin dört dörtlük olduğu Alaçatı'da neden bir restoran açmıyor?
Hani jet sosyetenin adresi olan Alaçatı'da yani. Birçok marka bu beldeden çıktı. Yeni ve ünlü markalar gelmiyor.
Tamam her şey süper Alaçatı'da kabul ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA