• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Siyaset-devlet adamı ve insan Yıldırım

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2015, 00:00
Devlet adamı kolay yetişmiyor. Ne örnekler var ki; devlet adamı ama kalıcı bir siyaset adamı olamıyor. Kolay değil her ikisi de. Tarihin sayfalarını şöyle bir yokladığımızda bunun sayısız örneklerini görebiliriz. Tabii bunun tam tersini de düşünün; iyi bir siyaset adamı olup da devlet adamı nosyonuna tam olarak erişemeyenler. Siyaset sizi azim ve alınteriyle bir yere getirebiliyor ama gün gelip rezervleriniz tükenip, devlet adamı mertebesine erişemeden tükenip giden pek çok örnek var.

Bunu sadece Türkiye için söylemiyorum elbette; tüm dünyada bütün ülkeler için geçerli. Ama Türkiye için bunun örneği yok mu? Var elbette. Mustafa Kemal Atatürk'ü hepsinden ayrı tutuyoruz elbette. Onun klasmanı bambaşka. Atatürk sonrasındaki isimlere baktığınızda hem siyaset hem devlet adamlığını şahsında meçzeden kişi sayısı inanın bir elin parmağını geçmez. Ve; demokrasi tarihimizin altından da eser namına ne varsa zaten bu kişilerin döneminde yapılmıştır zaten. Rahmetliler Adnan Menderes, Özal, Demirel ve günümüzün yaşayan siyaset ve devlet adamı dehası Recep Tayyip Erdoğan'ı bir çırpıda sayarken; bu klasmandaki son örnek olan Ulaştırma Denizcilik ve Havacılık Bakanı Binali Yıldırım ile dün sabah birlikteydik ve hem devlet hem siyaset adamı nasıl olur bir kez daha koca salon tanıklık ettik.

2002'den bu yana Türk siyasi hayatında en uzun süre bakanlık yapan Yıldırım, bu süre içinde Türkiye'nin önümüzdeki 100 yılının yükünü taşıyacak tüm eserlere imzasını attı. Tüm bunları yaparken; 17 Aralık darbe girişiminde alçakça suikaste uğradı ama asla yılmadı. Böyle bir kariyere sahipken; kelimenin tam anlamıyla aşık olduğunu bildiğim İzmir'e Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayı bizzat kendisi istedi, seçilemedi ama yine de İzmir'in 20 yıllık ihmal edilmişliğinin üstüne bugün son 7-8 yıldır ne proje yapılmış ise hepsine imzasını attı.


SİYASETİN ROL-MODELİ

Dün, tekrar Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili olarak yine bizlerleydi. İki saat boyunca İzmir'e dair projelerini ve hayallerini anlatırken yine ilk günkü aşkı, ilk günkü heyecan ve azmi yine gördük. Bu konuyla ilgili tüm detayları haberlerimizde okuyacağınız için tekrara girmek istemiyorum. Bütün bunları söylerken, siyasete girmeyi düşünenlere, halihazırda siyaset yapanlara kendilerine rol-model olarak Binali Yıldırım'ı seçerlerse, başarının da kaçınılmaz olduğunu hatırlatmaktır amacım. Sözümü bitirmeden son bir not; Karşımda duran bu siyaset ve devlet adamının dün çok özel bir anına daha tanıklık ettik. Kendisine sürpriz doğum günü pastası ile birlikte 4 torununun dedelerinin yeni yaşını kutlayan mesajlarının videosunu izlerken duygularını saklamayan ve 80 kişinin önünde mutluluk gözyaşları dökmekten çekinmeyen İnsan Binali Yıldırım'ı da gördük. Hepimizin günlük yaşamına dokunan işler yapan, reformlara imza atan siyaset ve devlet adamı Yıldırım'ın hiçbir komplekse kapılmadan verdiği bu örnek; siyasetçi adaylarına ve siyasetçilere bir kez daha örnek olsun...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA