• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Yine aynı oyun... Hedef Erdoğan

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2016, 00:00

Öğrenci olarak gidip ilk gençlik yıllarımın 19 yılını dolu dolu yaşadığım, bugünkü kendimi inşa ettiğim Ankara'nın bugün yaşadığı travmaya bakıp da etkilenmemek mümkün değil. Sadece Ankara değil elbette; Türkiye'nin neresinde olursak olalım, Ankara'da yaşayan büyük- küçük milyonların hissettiğini hissediyoruz. Hissetmeyen varsa da, onlara insan demek imkansız. Çünkü; Kızılay'da patlayan o bomba aslında hepimizin yüreğinde patladı.

HEDEF ERDOĞAN..

Ben tam da bu noktada bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Gezi olaylarından başlayarak kronolojik sırayla Kobani olaylarından, 17-25 Aralık algı operasyonlarından, Suriye meselesi ve nihayet son 2 aydır şehirlerde yaşanan bombalı saldırılardan sonra, başta "pek çok şeyi bilen" aydın takımı ile birlikte belli çevreler terörü lanetlemeyi bırakıp tek bir noktaya getiriyor konuyu: "Tayyip Erdoğan istifa etsin." Pardon beyler, bayanlar da halkın yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, içeriden ve dışarıdan destekli eli kanlı teröristler saldırıyor diye neden istifa edecek? Biri bana bunu mantıklı bir şekilde açıklayabilir mi?

Türkiye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti milletinin canına kasteden bu şer odaklarının belli ki tek hedefi; Erdoğan'ı istifa ettirmek. Peki, Erdoğan istifa edince ne olacak? Bu soruya cevap vermeden önce tek bir şey söyleyeceğim size; Savunma Sanayiinde (ki; 10 yıl öncesine kadar bu konuda yüzde 90 değil, yüzde 98 dışa bağımlı bir Türkiye olduğunu da hatırlayın) son 10 yılda atılan hamlelere bakmanız yeterli.

Yüzde yüz milli, yüzde yüz yerli savunma sanayiimizin olması için Erdoğan'ın verdiği mücadele, bugüne kadar bağımlı olduğumuz her ülke ve güç odağına rest çekmesine ve uzun menzilli füzeyi bile kendimiz üretir hale gelmemize ve ortadaki bu denli büyük rantı sona erdirmesine delirmesinler de ne yapsınlar? Erdoğan'ı tasfiye etmek demek, milli-yerli duruşumuzu, en güçlü yanımızı tasfiye etmek demek çünkü. İşte o yüzden, eli kanlı teröristleri eleştirmek yerine konu hep Erdoğan'ın istifasına getiriliyor. Açık ya da örtülü teröre ve teröriste destek verenlerin hedefinde Erdoğan'ın olmasını anlamak zor değil. Ama benim anlamadığım, ya cehaletten ya da kişisel nefreti yüzünden oyunun büyük parçasını görmek yerine konuyu Erdoğan'ın istifasına getirenlerin Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyuna bilmeden niye alet oldukları?

ŞEFKAT-KUDRET DENGESİ

Bu hain saldırıların zamanlamasına dikkat edin. Bundan önceki Ankara saldırısı da Pazar günkü de; hep terör örgütünün ve teröristlerin bugüne kadar korkuyla ve baskıyla yanlarına çektikleri Güneydoğu halkının artık tüm desteğini çekmesiyle birlikte son çırpınışları olarak değerlendiriliyor. Dünyadaki örneklerine bakın; ne zaman ki terör örgütleri sivil halka saldırmaya başlamışsa; bu onların sonunun geldiğinin göstergesidir.

Öte yandan; Devlet ve hükümet; başta Diyarbakır ve Şırnak merkezli yürüttüğü operasyonlar sonrasında terör örgütünü temizlemekle kalmayıp, yöre halkının da güveni ve desteğiyle manevi olarak artık tartışmasız bir hakimiyet elde etti. Son saldırının gerçekleştiği saatlerde, Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak'ta uzun süredir hazırlıkları yapılan operasyon başlamıştı. Onlarca tank ve zırhlı araç ve 20 bin asker ve polisle yürütülen operasyon, İran-Irak sınırına kadar genişletilecek ve teröristin kökü tamamen kazınana kadar sürecek.

Hükümetin bir süre önce açıkladığı stratejik plan; Şefkat-Kudret Dengesi şeklinde adlandırılabilir. Terörün halk desteğinin yitirilmesiyle birlikte, kudret teröriste, şefkat halka gösterilerek, silahlı her tür eylem ve kişiye en sert tedbirler alınıp, karşılık verilecek, sivil-terörist ayrımına çok dikkat edilecek. Keza; güvenlik güçleri yaptıkları operasyonlarda ilk 24 saat içinde 30'dan fazla teröristi öldürdüler bile. Ve; bu arada devletin ilgili birimleri de yıkılan, zarar gören bina ve yerlerin imar ve inşası için çalışmalarını sürdürecek.

KANDİL'İN MAŞASI

Bütün bunlar olup biterken, terör örgütünün Meclis'teki sözcüsü konumundaki HDP'liler ne yapıyorlar? Yarım ağızla yapılan eleştiri hanginizi ikna etti? HDP'nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, patlama olmadan evvel Gezi Dayanışması etkinliğinde açıklama yapmıştı: CHP'ye omuz omuza yürümeyi teklif ediyorum diye. Ben buradan Demirtaş efendiye sormak isterim;

Ey Eş Başkan; Cizre'de Sur'da terörle mücadele için devletin yürüttüğü operasyonlara Katliam diyorsun ya; Kızılay'da onlarca insanımızın katledildiği teröristlerin yaptığına da KATLİAM diyebilecek misin?

Peki; Gezi Parkı'nda, Sur'da, Cizre'de omuz omuza yürümeyi teklif ettiklerine; Kızılay Güvenpark'ta, onlarca masum insanın katledildiği yerde omuz omuza yürümeyi teklif edebilecek misin? HDP'lileri de yanına alarak orada alçak teröristlere karşı omuz omuza yürüyebilecek misin?


Türkiye'nin değil Kandil'in Partisi, Kandil'in sözcüsü, Kandil'in maşası Demirtaş cevap ver; Yüreğin var mı alçak teröristlere ve terör örgütüne karşı bunu yapmaya?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA