• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

İNANÇ KORKUDAN BÜYÜKTÜR

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.03.2016, 00:00

Daha 48 saat önce kalleş teröristlerin yıllardır her tür alçaklığı yaptığı, terörle, kanla, acıyla yıldırmaya çalıştığı Diyarbakır'da, Sur'da idim. İzlenimlerimi de sizlerle dün geniş bir şekilde paylaştım. Acının çok hikayesi var elbette bu topraklarda ama inanın orada yaşayan insanların ve devleti temsil eden tüm kamu görevlilerinin kahramanlık hikayeleri 1'e 100 basar.

Bu yüzden yazımda, umudun altını çizdim. Çünkü sadece gözlemlerim değildi bunu söyleten. Kadın gözüyle Sur'u anlamak, anlatmak için gittiğim Diyarbakır'da görüştüğüm, konuştuğum Diyarbakırlı kadınların, anaların inancı, güveni, umuduydu bana bunları yazdıran. Bu fani dünyadaki en büyük acıyı yaşamış bu kadınlar ama umudunu kaybetmemiş. Tam tersine, daha da bilenmiş. Hatta devlete, millete, hükümete güvenlerini öyle vurgulu yaptılar ki; Evlatlarını kaybetmiş ama umudunu kaybetmemiş bu anaları, bu kadınları görünce kendimizden utandım. Bu kadınlar, bu acılara ve baskılara rağmen bu denli inançlı ve umutlu iken, bizim umudumuzda en küçük bir eksilme olursa şayet, büyük bir ayıp, büyük bir haksızlık olur çünkü.

TERÖR AYİNİ YAPANLAR AVUÇLARINI YALAYACAK

Güneydoğu'da ama korkudan ama tehditten dolayı yıllardır süren halkın desteğini artık tamamen yitiren eli kanlı alçaklar dün Başkent'i en merkezi yerinden bir kez daha vurdu. Bu ilk kez bizim başımıza gelmiyor. Terör dünyanın lider ülkesi Amerika'ya saldırdı, Avrupa'nın devleri Fransa'ya, İspanya'ya saldırdı. Onlar terörü yendi. Şimdi bize saldırıyorlar. Biz de yeneceğiz. Üzerimizde terör ayinleri yapan alçaklara asla merhamet etmeyeceğiz.

Biz; koca bir orduyu bunun için kurduk. Bu, onların işi. Onlar işlerini bitirsin, sonra oturur siyaseti konuşuruz. Hükümetimiz ve devletimiz bu işi, milletimize en yakışan şekliyle yapacaktır. Amerikalılar, Fransızlar, İspanyollar geçmişte yaptılar bunu. Bizi bunun gibi saldırılarla yıldıracaklarını sanıyorlarsa şimdiden bu satırlar üzerinden söyleyeyim; avuçlarını yalarlar...

Çünkü;
Biz önce
Allah'a
Sonra da
Devletimize
Milletimize
Hükümetimize
76 milyon birbirimize
Ve de kendimize inanıyoruz..
Bizi yıldıramaz, korkutamazsınız.
Ve bilin ki işte bu yüzden
Sizden korkmuyoruz.
Çünkü;
İNANÇ KORKUDAN BÜYÜKTÜR...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA