• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Küçük bir kızın mektubu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2015, 00:00
Sekiz erkek, 15 yaşındaki bir genç kıza tecavüz ediyorlar. Ve yakalandıkları zaman da kızın rızasıyla cinsel ilişkiye girdiklerini belirtiyorlar. Koskoca erkeklerin yakalandıkları zaman sıkıştıkları bahanedir bu. Kendilerini kurtarmak için bu yalanı söylerler. "O da istedi, ne yapalım yani."
Yahu karşınızdaki küçücük bir kız. 15 yaşında. Onun rızasından ne çıkar. Siz koskoca "erkek" adamlar değil misiniz? On beş yaşında küçücük bir kızla ilişkiye girmeyi kendinize nasıl yakıştırırsınız?
Hiç mi utanmazsınız. Hiç mi kendi kızınız, kardeşiniz, akrabanız aklınıza gelmez. İlla yakınız olması gerekmiyor o kızın. Hiç mi vicdanınız sızlamaz. Velev ki o istedi. Siz "olmaz!" diyemez misiniz? Bu kadar mı küçüksünüz...
Ya o hakim? Koskoca adamların söylediği yalana inanıp, onları beraat ettiren ve küçük kızın onuruyla oynayan hakim? Onun bu kararına ne demeli? Onlar küçülürken küçük kızın mektubu çıktı ortaya. Öyle bir ders verdi ki yazdıklarıyla. Anlayana tabii.

KÜÇÜK KIZDAN BÜYÜK DERS
Bakın neler yazıyor küçük kız mektubunda: "Hakim amca ben yaşadıklarımı utandığım için bir de polisler ve siz bana inanmıyor gibi davrandığınız, alay ettiğiniz için anlatamıyorum. Her erkeğin bana tecavüz edeceğini sanıyor, korkuyorum. Hakimsin bir daha bana bağırma. Beni azarlamayın. 15 yaşında 38 kilo bir kızım. Benim gücüm bu adama yetmez ki karşı koyup onu yeneyim. Polisler de siz de beni suçladınız. 'Neden karşı koymadın' diye. Bu adamın benim üç katım kilosu ve gücü var. Bir erkekle benim gücümü nasıl bir tutuyorsunuz. Canlı cenaze gibiydim. Tek düşündüğüm bir an önce ölmekti. İntihar edecektim, beceremedim. Bu son ifademdir. Bana inanmayan dalga geçer gibi davranan aşağılayan mahkemenize gelmeyeceğim. Sizi adalet ve vicdanınızla baş başa bırakıyorum."

ERKEKLİK PROBLEMİ
Daha ne diyeyim ki. Söylenecek söz kaldı mı? Bu mu insanlık? Bu mu erkeklik? Bu mu vicdan? Bu mu adalet? Yazıklar olsun küçücük bir kıza tecavüz etmeye yeltenen, düşünen, sıkıştığında yalana başvuran, kadını değil, erkeği koruyan yasalar çıkaran ve bu yasaları uygulayanlara.
Başınızı yastığa koyduğunuzda uyuyabiliyorsanız, çocuklarınızın, komşularınızın yüzüne utanmadan bakabiliyorsanız, vicdanınız rahatsa ne diyeyim ki size.
O küçük kızın düştüğü durumdan daha beter hallere düşmenizi dilerim en kısa zamanda. Daha beter olun.
Bu toplumun erkekleri ne zaman bu kadar gaddarlaştı? Ne zaman canavara dönüştükleri gerçeğiyle yüz yüze gelecekler? Ne zaman bu ülkenin erkekleri bütün tecavüz ve cinayet olaylarının faillerinin kendileri olduğunu ve sorunu çözmek için "kendilerine" bakmaları gerektiğini, "erkeklik" problemleriyle yüzleşmeleri gerektiğini görecekler?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA