• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Markalaşma ve AB coğrafi tescili” SEZER ALTAN

“Markalaşma ve AB coğrafi tescili”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2017, 00:00

Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi, "13'üncü Uluslararası Hasat Günleri"nin ana temasını zeytinyağında markalaşmak, uluslararası marka olmak ve Ayvalık zeytinyağının coğrafi işaretine AB coğrafi tescili almak olarak belirledi.
Zeytin Hasat Günlerinin konuğu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da markalaşmanın önemine değindi "Marka yapamazsanız para kazanamazsınız" dedi. Birçok panel etkinlik ve söyleşinin gerçekleştiği Hasat Günlerinde, "Zeytinyağı Üretimi ve Markalaşmanın Önemi" konulu sektörel panelde uzmanlık alanım olan markalaşma ve marka yönetimi konusunda bir sunum gerçekleştirdim.
Markalaşmak öyle kolay bir iş değildir, büyük emek, sabır ve çalışma ister. Markalaşma dinamik bir süreçtir. Bir hayat tarzı, yaşam felsefesi sunarak markalaşırsınız.
Marka olmak öncelikle firma ve kurum olarak marka olmaktır. Markalar değer yaklaşım ve sistemlerimizin kısacası "sizin" bir görüntünüz olacaktır.
Marka aynı zamanda örgütün kurumsal değerlerini ve kültürünü de yansıtır.
Son olarak, ama en az diğerleri kadar önemlisi marka işletmenin gerçekleştirmek için yola çıktığı rüyayı anlatır.
Bu rüyayı gerçekleştirmek için hedeflerine adım adım ilerleyen Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, "Ayvalık zeytinyağına yurtiçindeki coğrafi işareti 10 yıl önce almıştık. Şimdi, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili için hazırlıklara başladık. 10 aydır süren hazırlıklar 2018'in Nisan ayında tamamlanacak ve başvuru yapacağız. 13. Hasat Günlerine katılarak bizleri onurlandıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun, bu hedefe ulaşma yolunda vermiş olduğu desteğin üreticilerimiz ve yöre halkı için anlamı büyüktür. Ayrıca ilçemize vermiş olduğu okul müjdesi büyük bir heyecan yaratmıştır"dedi.

PARİS'E GİDECEK

Bu hasat günlerinin ana panelinde kalabalık müzisyen grubu, seslendirdikleri müzik eşliğinde salona girdi, en büyük sürprizi yaptı ve alkışı aldı. Mini konser sonrası Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, grubu tanıttı:

- Zeytin Çekirdekleri.
Projeyi özetledi:
- Gül Gürsoy'un koordinasyonuyla kimsesiz ya da dar gelirli ailelerin çocuklarından bir koro oluşturduk. Müzik aletlerinin çoğu bağışlarla sağlandı. Gruba "Zeytin Çekirdekleri" dedik.
Grupta sayının 1500'ü bulduğunu vurguladı:
- Bu çocuklar konser için Paris'e gidecek

AYVALIK'IN LEZZET NOKTALARI YARIŞMASI

Hasat Günlerinde hayata geçen bir başka proje "Ayvalık Lezzet Noktaları Yarışması".
Lezzet Durakları yazarı olarak, "gastronomi turizmi" açısından Ayvalık için çok önemli buldum. Dereceye giren birçok mekanı köşemde değerlendirmiş olmaktan dolayı Ayvalık sevdalısı olarak mutluluk duydum.
Son söz "Vizyon görülemez olan şeyleri görebilme sanatıdır." Jonathan Swift

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA