• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Teknoloji dünyasına örnek şehir, İzmir SEZER ALTAN

Teknoloji dünyasına örnek şehir, İzmir

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.12.2018, 00:00

İzmir geçen hafta çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı;
Türkiye Teknoloji Buluşmaları'na...Ticaret Bakanlığı ve TOBB'nin himayelerinde; İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, dünyadaki teknolojik gelişmeler ve Türkiye'nin dünyadaki yeri konusunda çok önemli bir göstergeydi. Etkinliğin Vodafone ve Akbank'in ana sponsorluğunda yapılan "KOBİ'ler için Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat" ana teması, Türkiye'nin dijital ekonomiye bakış açısını değerlendirmek açısından da dikkat çekti.
Bu büyük organizasyon, dijital bir devrim yaşadığımız günümüzde bilginin önemini bir kez daha ortaya koydu. Çünkü bilgi, tarih boyunca "güç" olarak algılanan bir kavram oldu, bu açıdan bakınca bilgiyi doğru kullanan yöneten, üstünlüğü liderliği ele geçirme fırsatını yakalıyor. Bunu Vodafone KOBİ Satış Bölümü Direktörü Yusuf Aysal'ın konuşmasından anlamak mümkün... Şöyle diyor sayın Aysal:

BAŞARI ÖYKÜSÜ 'BARET'

"Sosyal sorumluluk projesi kapsamında şimdiye dek 8 ilde dijitalleşme eğitimleri düzenledik, KOBİ'lerimize danışmanlık ve mentorluk desteği sağladık.
Gelecek yılın sonuna kadar hedefimiz tüm Türkiye'yi dolaşmış olmak. Vodafone olarak, dijital iş ortakları olduğumuz işletmelerimize sunduğumuz uçtan uca çözümlerle, Türkiye'deki her ölçekten işletmeyi geleceğe hazırlamayı sürdüreceğiz." Sayın Aysal haklı; çünkü Vodafone'un dijital dönüşüm hizmetleri; İzmir ve Manisa bölgesinde çok başarılı işlere imza atıyor. Buna bizzat tanık oldum. Bu başarının sessiz kahramanı ise bölgenin yetkili bayisi olan Kurumsal Bütünleşik Hizmetler Merkezi Vekron Telekomünikasyon A.Ş.
Teknoloji Buluşmaları'nda bir diğer dikkat çekici sunumu, ülkemizin genç ve dinamik inovatif markası BARET ve Genel Müdürü Erkan Kalaycıoğlu gerçekleştirdi. Bunu da şu sözlerle yaptı:
"Sizlerle Baret'in, başarı hikâyesini paylaşmak istiyorum.
BARET ailesi; iş güvenliği ayakkabısı ve tekstili sektöründe kalite, uygun fiyat ilkesi ile teknolojik ürün ve hizmet sağlamaktadır. BARET olarak dünyada bir ilki başardık ve sektörünün lideri olduk. Bir çok yeniliğe ve ilklere imza atarak fark yaratan hedeflerimizin bugün de peşinden koşuyoruz.
BARET teknolojiyi en doğru ve en hızlı şekilde kullanmayı şirket prensibi olarak belirlemiştir. Geleceğin Mobil ve Bulut İletişim Sistemlerinde olduğunu öngörmüştür." Evet, BARET marka konumlandırmasında büyük teknolojik başarılara imza attı. Bunlardan ilki BARET'e patentli RFID'li iş güvenliği ayakkabısıdır. BARET'in ikinci teknolojik başarısı da şu:
BARET iş güvenliği sektöründe sadece dünya markalarının bazılarının sağlayabildiği online stok kontrolü, sipariş verme ve sevkiyat takibi hizmetlerini kesintisiz vermektedir. Bu hizmetleri ile bayileri en güncel stok bilgisine 7 gün 24 saat kesintisiz şekilde ulaşabilmektedir.

OLUMLU İŞBİRLİĞİ

BARET ile Vodafone birlikte örnek bir model ortaya koydu.
Türkiye İş Güvenliği Ayakkabısı sektöründe kurumsal iletişim sistemini bulut iletişim yapısında planlamak önemli bir adımdır. Bu sayede de bayi ve müşteri ağına daha iyi, daha kaliteli iletişim hizmetini sağlayan ilk şirket oldu. Son söz; gelecek heyecan verici...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA