• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Altay’ın tükenişi HAYRİ ÜLGEN

Altay’ın tükenişi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2023, 00:00
Yılların Altay'ı nereden nereye gelmiş. Adeta tükenmiş.
Bu kadroyla bu ligde kalması çok zor. Bu takımda bir oyun sistemi yok, takımı toparlayacak bir oyuncu yok. Bütün umutları yaşlanmış, futboldan bıkmış Paixao. Ama o da artık pes etmiş. Ne hırsı kalmış, ne hırçınlığı, ne de golcülüğü.
Böyle olunca da Altay takımının gol yollarında hiç bir etkilniği olmuyor. Zaten ligin tablosuna baktığımız zaman en az gol atan takımın da Altay olduğunu görüyoruz. Bir takım gol atmadan maç kazanabilir mi? Asla. Bir takımda oyun sistemi yoksa kazanabilir mi? Asla.
Bir takımda bu ligi bilen bir teknik direktör olmazsa kazanmak zor mu? Zor. Hem takımın oyuncularına para vermiyorsun, gidiyorsun Avrupa'dan teknik adam getiriyorsun.

Başkana sesleniyorum
Ben buradan Altay takımı başkanına sesleniyorum. Bu ligi bilmeyen hoca getirirsen, işin hiç de kolay olmaz. İlk maç farklı mağlubiyet. Ve yine başkana sesleniyorum. Bakın tarihe... 20 sene önce Altay Süper Lig'deyken yine bir yabancı hoca getirildi. Siyah-beyazlılar o sezon ligden düştü.
Demek istediğim şu. İstersen uzaydan teknik direktör getir.
Sen futbolcuna para vermeyip, takıma takviye yapamazsan bu kadroyla bu ligde kalman çok zor başkan. Ben 20 senedir bu ligi takip ediyorum. Bu kadar çaresiz bu kadar bitkin, bu kadar ruhsuz bir Altay görmedim.
Nerede o büyük Altay? Onu arıyorum. Lütfen Türk futboluna yıllarca damga vuran, yetiştirdiği topçularla adını tarihe yazdıran bu takıma sahip çıkın.
Ya bu kulübü yaşatın ya da yarın geç olmadan bırakın...
Kaleci Eren'e dikkat ettim. 3 gol yedi ama farkın artmasını engelledi. Düşünün Gençlerbirliği 6-7 pozisyon bulurken, Altay'ın bir pozisyonu bile yok.
İşte tükenmişlik budur...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA