• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cem İlkel şampiyonluğu kıl payı kaçırdı NECDET KESTELLİ

Cem İlkel şampiyonluğu kıl payı kaçırdı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2023, 00:00

İsviçre'de Lugano gölü civarında gerçekleşen ATP BancaStato Lugano Challenger Tenis Turnuvası'nda dünya 280 numarası milli oyuncumuz Cem İlkel çok güzel galibiyetler sonrasında çıktığı yarı finalde dünya 179 numarası Fransız Escoffier'i de 3 sette yenerek finale çıktıktan sonra finalde Virtanen'e 6/4 - 7/6 yenilerek turnuvaya finalist olarak veda etti.

Şampiyonluk kursağımızda kalsa da kutluyoruz.
Aynı turnuvaya katılan Altuğ Çelikbilek ise 2. turda yenilmişti. Berfu Cengiz de Güney Afrika'da katıldığı ITF W25 Pretoria turnuvasında ilk turda rakibini 6/0-6/0 yenerek ikinci tura çıksa da İsviçreli Duerstz'e 3 sette 4/6-6/06/4'le kaybetti. Kazanılan başarıları yazarken, yenilgilerinde yazılmasının faydalı olacağına inanıyoruz.

HAFTANIN TENIS OLAYI: INDIAN WELLS
ATP 1000 Indian Wells tenis turnuvası Amerika Birleşik devletlerinin California eyaletinde Coachella Valley, 16.000 bin kişilik merkez kortu olan Indian Wells Tennis Garden'da oynanıyor. "The BNP Paribas Open" ana sponsorluğundaki bu turnuva her sene en iyi kadın ve erkek oyucularının katılımlarıyla oynanıyor. 10 ATP 1000 kategorisi turnuvasının en önemlisi ve birincisi olması itibariyle çok önemli. Ayrıca bu turnuvaya bir şekilde 5.
Grand Slam olarak da adlandırılıyor. Turnuva 9 Mart günü başladı, 19 Mart'ta ise final maçlarıyla sona erecek. Erkeklerde Djokovic dışında ana tabloya katılan 128 oyuncu kortlarda mücadelelere başladılar. İlk turda Amerikalı Isner, 2 numaralı seri başı Tsitsipas, Dimitrov, Shapovalov, Schwartzman sürpriz bir şekilde elenirlerken Wavrinka ve Murray 2. tura geçmeyi başardılar. Kadınlarda ise ilk tur maçlarında Stephens, Azarenka, Keys, Kenin, Rogers, Giordi , Anisimova, Bencic, Vekic beklenmedik şekilde turnuvaya veda ettiler. Turnuvanın heyecanı müthiş maçlarla giderek artacak. Alcaraz mı kazanacak acaba? Sanmıyorum.

BIZLER VE TENIS
Bizler tenis oynamak, oynatmak ve ülkemizde tenisten her kesimin, her bakımdan yararlanmasını istiyoruz. Sıra beklemeyeceğimiz bir düzen, kaliteli ve bakımlı, doğru ışıklandırılmış kortlar istiyoruz. İyi hocalar, hoca yetiştiren okullar, yıldız oyuncular yetiştiren akademiler istiyoruz. Ülkemizde yetişmiş genç ve büyük tenisçilerimizin dünya arenasında isim yapmalarını, bayrağımızı gönderlere çektirmelerini istiyoruz. Wimbledon'da, Roland Garros'da, Avustralya'da, ABD Açık'ta oyuncularımızı izlemek istiyoruz. Davis Cup'ta hiç olmazsa Avrupa-Afrika birinci gurubunda mücadele edilmesini istiyoruz. Bu efendi sporunun eğitim sistemimiz içine girmesini istiyoruz. Tenisin, çok büyük bir iddia gibi görünse de, halkımızın yaşam tarz ve anlayışını ne kadar değiştireceğini bilerek, oralardaki genç yeteneklerin keşfedilip teşvik edilmeleri için yurdun birçok yerinde oynanmasını, görülüp, bilinip, sevilmesini istiyoruz.
Ve de tabii genç yeteneklerimize yeterli destekler yaratılmasını istiyoruz. Çok mu istiyoruz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA