• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Neden tiyatro anlatıyoruz!

OGÜN ÖZDEMİR

Neden tiyatro anlatıyoruz!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02 Eylül 2026

Süper Lig'de ilk üç hafta geride kalırken, futbol ya da takımların eksiklerini konuşacağımız yer de hala hakem konuşuyoruz. İlerlemesi gereken performanslar giderek geriliyor. Ülkemize bu kadar çok yıldızın geldiği ve Avrupa'da uzun zamandır ilk kez bu kadar fazla temsilcimizin bulunduğu sezonda daha 3. haftada gücen ortamı resmen kayboldu. Ancak özellikle bazı Anadolu takımlarına karşı bu gelenek uzun zamandır mevcut. Tabi ki gerekirse hakemi de yeneceksin ama bazı hatalarda yenilir yutulur cinsten olmuyor. Göztepe bilindiği gibi ciddi bir yapılanmanın içerisinde bulunuyor. Bu sezon ilk üç maçta 1 puan alabildi. Burada yapılan taktiksel ya da transfer hataları konuşmamız gerekirken, maalesef yine hakem konuşmak zorunda bırakılıyoruz. Göztepe'nin Süper Lig'e geri dönüşünden beri geçen süredeki hataları derlemek istedim. Hem yaptığımız haberi de destekler nitelikte olup belki unutulan olayları da gün yüzüne çıkarırız.

KIRMIZI KART SORUNSALI
İlk olarak 17 Ağustos 2024 tarihinde oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçı. Göztepe'nin iptal edilen golü, verilmeyen penaltısı ve Maxim'e çıkmayan kırmızı kart. Sonuç 2-2. 1 Kasım 2024 Gaziantep FK-Göztepe bu maçta 1-1 bitmiş ancak Antep ekibinin kazandığı penaltı çok konuşulmuştu. 4 Ocak 2025 Galatasaray- Göztepe. Maç 2-1 devam ediyor. Göztepeli Hugo, karşı karşıya pozisyonda indiriliyor, ancak karar devam. Son dakikalarda Torreira eliyle oynuyor ve es geçiliyor. 16 Ağustos 2025 Göztepe-Fenerbahçe. Sarı-kırmızılıların bir penaltısı ve yine Fenerbahçe'nin bir kırmızı kartı es geçiliyor. 7 Aralık 2025 Göztepe- Trabzon. Göztepe'nin bir penaltısı es geçiliyor. 17 Ağustos 2026 Samsunspor- Göztepe. Samsun'un kazandığı iki penaltı da tartışılırken, Göztepe'nin penaltısı es geçiliyor. Geldik son maça 29 Ağustos 2026 Galatasaray-Göztepe. Galatasaray'a verilen penaltı. Hakemin verdiği-vermediği fauller ve kartlar. Şimdi bir hesap yapalım. Bu takım iki sezondur Avrupa'yı kıl payı kaçırıyor. Ve ben şu ana kadar yazılarımda hep yönetimi ve hocayı eleştirdim. Ama bu en çok ses getiren kararların alındığı maçlarda alınan skorları bir hesaba katarsak ne olacak bakalım.

HAFIZALARI TAZELEYELİM
2024-2025 sezonunu Göztepe 50 puanla 5. Başakşehir'in 4 puan gerisinde kapatmış. Maçlara bakalım Fenerbahçe 2-2, Gaziantep FK 1-1 ve Galatasaray 2-1. Ki bu maçlarda yapılan hatalar olmasa Göztepe'nin kazandığını varsayarsak alacağı puan 7. Bu puanları eklediğimizde Göztepe ligi 5. sırada bitirerek Avrupa'ya katılma hakkı elde ediyor. Geldik geçen sezona. Sarı-kırmızılılar, topladığı 55 puanla Başakşehir'in iki puan gerisinde kaldı. Döndük maçlara Fenerbahçe 0-0 ve Trabzonspor 1-2. Şimdi yine üç puan aldığını varsayıyoruz ve 5 puan. Yani 60 puanla yine Avrupa'da olacaktı. Göz-Göz'ün yerine bileti kapan Başakşehir ise son iki sezondur elemelerden eli boş dönüyor. Son olarak bunlar öne çıkan anlar. Maç içerisinde verilen yada verilmeyen faulleri ve kartları daha katmadım. Ya da kornere çıkmasına rağmen aut verilen pozisyonları. Ya da haksız çıkarılan kartları. Türk futbolundan tek beklentimiz hakkaniyet. Hakemler işini düzgün yapsın ve biz de işimizi yani oyuncu performanslarını, yönetimin transfer kararlarını ya da teknik adamların taktiksel kararlarını eleştirelim. Hafızalar tazelendiyse 'Her sene aynı tiyatro. Şirin hakem Mehmet Türkmen' paylaşımının neden yapıldığı da anlaşılmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.