• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar YUNUS KARAKAYA

Çanağa ne doğrarsan kaşığına o çıkar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.03.2015, 00:00
İnsan harcadığı çabanın, başkalarına gösterdiği tavrın karşılığını ileride görür. Bir işte ne kadar hazırlık yapmışsa, o kadar verim alır. İnsanın diğer ilişkilerinde de bu böyledir. İyilik yapan iyilik, kötülük yapan kötülük bulur. Bunun da her zaman bilincinde olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığı döneminden bu yana inatla ve inançla Türki Cumhuriyetlerle güç birliği yapmayı sürdürüyor.

TARİHE TANIKLIK ETMEK
Salı ve çarşamba günü Kars'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin de katıldığı iki etkinliği yakından takip etme fırsatı buldum; yani tarihe tanıklık ettim desem yalan olmaz.
Birinci etkinlik bir eğitim kurumu açılışıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Kars'ta temelini attığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR tarafından merhum lider Haydar Aliyev adına yaptırılan okulun açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin katılımıyla yapıldı. Törende Karslılar her üç Cumhurbaşkanını da bağrına bastı adeta.

Erdoğan devlet adamlığını konuşturdu

Okulun açılış töreni sırasında organizasyonda yapılan hata, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı oldukça sinirlendirdi. Törende öncelikle İstiklal Marşı okundu. Protokol sonra ayakta Azeri Milli Marşı'nın da okunmasını bekledi ama marş başlamadı. Erdoğan önce protokol müdürünü, ardından da protokoldeki bazı görevlileri oldukça sert bir dille uyardı. Ön tarafımda gerçekleşen olay sırasında Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın "Azerbaycan Milli Marşı'nı derhal hazırlayın, o marş okunmadan konuşmayacağımı bilin" şeklindeki sert çıkışı kulağımda hala çınlıyor. Erdoğan dediğini yaptı ve kürsüye çıktığında "Öncelikle bir protokol hatasını düzeltelim" dedi ve Azerbaycan Milli Marşı çalındı.

"Enerjinin ipek yolu"nun temeli atıldı


Türkiye'yi Avrupa'nın enerji koridoru haline getirecek olan "Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi"nin yola çıkmasına şahitlik ettik. Haziran 2012'de imzalanan anlaşmadan sonra bugün temel atma noktasına gelen ve "Enerjinin İpek Yolu" diye adlandırılan projede, üç Cumhurbaşkanı şantiye sahasında düğmeye bastı. Türkiye ve Azerbaycan, bugüne kadar başarı ile yürüttükleri çalışmalara bir yenisini daha eklendi. Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "İki Devlet Bir Millet" ülküsünün somut örneği olan TANAP'ın temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili tarafından atıldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA