• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Birlikten kuvvet doğar YUNUS KARAKAYA

Birlikten kuvvet doğar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.05.2015, 00:00
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Ak Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Kocabıyık İzmir'deki birçok gazete ve TV yöneticileri ile birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi. Samimi ve sohbet havasında geçen toplantıdan çıkardığım sonuç, gerek Ak Partililer'in gerekse İzmirli yerel yöneticilerinin birlik ve beraberlik içerisinde bir seçim geçirmesi yönündeki görüş birliğiydi.
Birlikten kuvvet doğar, bir arada yapılan işlerden hep kazançla çıkıldığını başarılar yakalandığını hepimiz biliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan işlerin daha iyi neticeler verdiğini, sıkıntılı konuların bile kolayca halledilebildiğinin farkındayız.

Binali Bey de sahada olmalı


Sohbetten çıkardığım sonuçların başında ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın 7 Haziran'a kadar sürekli sahada kalması yönünde olması. Zaten kendisi de sürekli sahada olacağını; "Gördüğünüz gibi şimdi buradayım. Ve 7 Haziran'a kadar da 'İzmir milletvekili olarak' SKM'nin emrindeyim. Önemli olan partimizin başarısıdır" sözleriyle deklare etti. Tam bir görev adamı havasını veren Binali Bey'in söz verdiği projelerinin de takipçisi olduğunun özellikle altını çizdi. Konak tünelinin Mayıs ayının ikinci haftasında açılacağını söyleyen Yıldırım, Çandarlı Limanı'ndaki altyapının tamamlanmak üzere olduğunu, talipli çıkmadığı için üstyapı ihalesindeki şartlarda değişiklik yapılarak önümüzdeki günlerde yenilene bileceğini dile getirdi.
İzmir'deki kör dövüşten etkilendiğini ve iştahının da kaçtığını belirten Yıldırım, "Karşıyaka Stadı'nın yapılmasının önünde çok eskiden yapılmış bir imar yolu var. Kamulaştırma bedeli ve yaklaşık 8-10 milyon lira ek yatırım gerekiyor" dedi.

Erdoğan güç veriyor


Sohbet sırasında tüm sorulara içtenlikle cevap veren Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aktif şekilde sahada olmasını seçmenin yadırgamadığını, Cumhurbaşkanı'nın icranın başında olduğu görüntüsüyle partilerine güç kattığını söyledi.

Koalisyon olamaz


7 Haziran seçimlerinde kararsız seçmenlerinin oylarının etken olacağını dile getiren Binali Bey, "HDP'nın barajı geçtiği takdirde MHP Ak Parti Koalisyonu olur mu?" sorusuna ise "Öncelikle Ak Parti tek başına iktidarını koruyacağına yürekten inandığımı belirteyim. Ama sandıktan sürpriz bir sonuç çıkarsa Türkiye'de koalisyon seçeneklerinden hiç birisi hayata geçmez. Koalisyon yapacak bir ortamın olduğuna da inanmıyorum. Türkiye artık koalisyonla idare edilemez, öyle bir senaryoda azılık hükümeti kurulur ve bir yıl içinde yeniden seçime gidilir. İstikrar isteyen vatandaşlarımız Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasından yana olacağına inanıyorum" diye cevap verdi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA