• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Savcı Sayan meydan okudu YUNUS KARAKAYA

Savcı Sayan meydan okudu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2015, 00:00
Türk siyasetinin renkli isimlerinden olan Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Savcı Sayan, katıldığı bir televizyon programında Aydın Doğan'a adeta meydan okudu.
A Haber'de yayınlanan "Yüzde Yüz Siyaset" programına katılan ve düşüncelerini Kürtçe ifade eden Savcı Sayan konuşmasının bitiminde Aydın Doğan'a yüklendi. Sayan şunları söyledi:
"Aydın Doğan bir şarkı söylediği için Ahmet Kaya için o manşetleri atmıştı. Ben de 10 dakika canlı yayında Kürtçe konuştum. Benim için de aynı manşeti atacak kadar yürekli mi? Atsın bakalım. O zaman onun arkasında generaller vardı. Şimdi benim arkamda Erdoğan ve Türkiye'nin güçlenen demokrasisi var. Bu nedenle ben rahatlıkla Kürtçe konuşabiliyorum."

CHP'liler ne çabuk unuttu?

Bazı CHP'lilere hayret etmemek mümkün değil. CHP, "Kendi partilerinden çok BDP'nin barajı aşması için yoğun çaba sarf eden bazı CHP'lilere tavsiyem tarihi unutmamaları. CHP'liler Ağrı Belediye Başkanı BDP'li Sırrı Sakık'ın "Mustafa Kemal'ın askerleriyiz" diyenlere "İt sürüsü" demesini ne çabuk unuttu? BDP'li Altan Tan'ın "Atatürk'ü sevmek zorunda mıyız" sözlerini de hatırlamıyoruz demeyin sakın.

Mehmet Erdül'ü dinleseydiniz

Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımda akıllı kart sistemini yöneten firmayı değiştirmesinin İzmir'e faturası ağır olduğunu biliyoruz. Hani İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, topu Kentkart şirketini atıyor ya. Bende diyorum ki keşke ESHOT Eski Genel Müdürü Mehmet Erdül'ün 28 Mayıs tarihinde yaptığı uyarıyı dikkate alsaydınız. Mehmet Erdül bakın 28 Mayıs 2015 günü saat 16.10'da sosyal paylaşım sitesinde nasıl uyarıda bulunmuş;
"Aybaşında Kent Kart ilişkilerinin biteceği söyleniyor. Kent Kart dolumu yapan bayilere bu güne kadar bilgi veren, arayan soran olmamış. Bugün Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan "deneme/yanılma" yöntemi ile ilgili haberde adım geçince Bayilerden telefon eden mesaj çekenler oldu. "Bugün ayın 28'i. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Halk hiç birşey bilmiyor. Otobüsle ilgileniyorsun. Bizim konu hakkında bilgin var mı?" Diye bana soruyorlar. Bayilere bilgi vermek çok mu zor?

Çanakkale'yi unutturmamalıyız

Çanakkale ruhunu öğrencilere aşılamak isteyen Demirci Belediyesi, bir grup öğrenciyi o kutsal topraklara göndermiş. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve idarecileri, şehitler diyarı Çanakkale'ye gitti. Şehitlikleri dolaşan 3 otobüs dolusu 150 öğrenci, savaş alanlarını gezerken oldukça duygulu anlar yaşadı. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Taştekin, okulumuz öğrencilerinin yarısından fazlasını Çanakkale Şehitliklerine götürdüklerini belirterek,"Derslerde anlattığımız Çanakkale Zaferi'ni ve aziz hatıraları öğrencilerimize yerinde gösterebilmenin onurunu yaşıyoruz. Vatan nasıl kazanılmış ve neden sahip çıkmamız gerektiğini, öğrencilerimizin daha iyi idrak ettikleri kanısındayım" diye konuştu. Öğrencilerin Çanakkale'yi ziyaretlerine Demirci Belediyesi'nin yanı sıra katkıda bulunan Nur Mensucat, Tavus Halı, Özkul Halı, Elif Nur Cami Donanımları'nı bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA