• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eşeğin kuyruğunu kalabalıkta kesme; kimi uzun der, kimi kısa YUNUS KARAKAYA

Eşeğin kuyruğunu kalabalıkta kesme; kimi uzun der, kimi kısa

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2015, 00:00
7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan koalisyon hükümeti senaryoları için her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Partilerin genel başkanlarının konuşması gereken konularda kafası esen görüş bildirmeye başladı. Onun için atalarımız boşuna söylememiş "Eşeğin kuyruğunu kalabalıkta kesme; kimi uzun der, kimi kısa." Partilerin genel başkanları konuyu kendi aralarında halletmeye baksın, herkesin önünde koalisyon çalışması yaparsan her kafadan bir ses çıkar, hangisine uyacaklarını şaşırırlar, olacak işi bile zora sokmuş olurlar.

Suyun ve ulaşımın siyaseti olmaz

Bakıyorum İzmir'de yaşanan ulaşım krizi konusunda Yeni Asır Gazetesi'nden başka kimsenin sesi soluğu çıkmaz oldu. Gerçi Yeni Asır'ın doğruları yazmasına 'Siyasi' olarak bakanlar var ama onlara Eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'in şu sözünü hatırlatmak isterim: "Suyun ve ulaşımın siyaseti olmaz"
İşyerine gelmek için kullandığım 63 numaralı otobüslerdeki son 15 günde yolcu yoğunluğunu görünce ESHOT'un 320 0 320 numaralı hattını aradım. "İzmir Özledim seni, gözümde tütüyorsun" müziği eşliğinde biraz bekledikten sonra telefona çıkan görevliye, 63 numaralı otobüs hattının seferlerinde azalma olup olmadığını sordum. Aldığım cevap benim düşüncelerimi onaylar nitelikteydi. Telefondaki görevli "Ulaşımda yaşanan sıkıntılardan dolayı bazı hatlarda otobüs seferlerinde azalma yaşanıyor. Kısa sürede giderilmesi için çalışmalar devam ediyor" şeklinde cevap verdi. Merak ettiğim bir diğer konu ise duraklardaki, otobüslerin hat numarasını ve kaç durak kaldığını gösteren sistemlerin uzun süreden beri neden çalışmadığı konusundaydı, sağolsun telefondaki yetkili o merakımı da giderdi. Uydu takip sisteminde bir süreden beri sıkıntı yaşandığı için o sistemin de çalışmadığını öğrenmiş oldum. Sözün özü, ulaşımla ilgili yaşanan sıkıntılar sadece elektronik kart yüklemesiyle ilgili değil.

FATURA KİME KESİLECEK BAKALIM
Ulaşımda yaşanan tüm bu sıkıntıların faturası bakalım kime kesilecek. Çünkü ortada bir kamu zararı var, ayrıca görevi ihmal suçu da cabası. Hükümet kurulur kurulmaz İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş göndermesi kaçınılmaz, bakalım fatura kime kesilecek?

Kan bağışında bulunun

14 Haziran, ABO kan grubu sistemini bulan Nobel ödülü sahibi bilim insanı Karl Landsteiner'ın doğum günü olması sebebiyle her yıl tüm dünyada 'dünya gönüllü kan bağışçıları günü' olarak kutlanmaktadır. Amacı, ihtiyaç sahipleri için kan veren gönüllü kan bağışçılarını kutlamak ve gönüllü güvenli kan ihtiyacına toplumun dikkatini çekmektir. 14 Haziran'da aynı anda tüm dünyada kutlanan dünya kan bağışçıları günü sebebiyle Ege Bölgesi Kan Merkezi Bölge Müdürü Gökay Gök ekibiyle birlikte dün Ödemiş ve Aydın'da bugün Manisa ve yarın da İzmir'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Söz kan bağışından açılmışken sakın ola ki Perşembe günü başlayacak olan Ramazan dolayısıyla kan bağışından vazgeçmeyin. "Kan bağışının orucu bozduğu" yönünde yanlış bilgilere inanmayın, bu tür yanlış bilgiler sebebiyle kan bankalarındaki stoklarda azalma ve bazı kan gruplarının temininde güçlük yaşanabilir. Kan bağışının bir ibadet olduğunu sakın unutmayın. Ramazan ayında bir hastaya merhamet etmeyeceğiz de kime merhamet edeceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA