• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hesapsız kasap ya bıçak kırar ya masat YUNUS KARAKAYA

Hesapsız kasap ya bıçak kırar ya masat

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2015, 00:00
Yaşanacak şehir, gelişen şehir dediler ama İzmir'i Türkiye'ye rezil ettiler.
Büyüklerimiz "Hesapsız kasap, ya bıçak kırar ya masat" diye boşuna söylememiş. İşinin ehli olmayan, ne yapacağını önceden iyi düşünmeyen kişi, işin içinden bir türlü çıkamaz. Bu uğurda başvurduğu araçları da heder eder. Bir işin nasıl yapılacağını bilmeyen insanlar işin başına geçince işi yapamadıkları gibi, iş için gerekli olan araç ve gereçleri de ziyan eder.

ULAŞIMDAN NE ÇEKTİN BE İZMİR
İzmirlilerin ulaşımdaki çilesi önce "Aktarmalı" sistemle başladı sonra "Elektronik karttaki" beceriksizlikle devam etti. Son olarak yıllar sonra dönülen kağıt bilet uygulamasıyla sıkıntı zirve yaptı. Kara bilet kutularını 'utanç kutusu' gibi turnikelere yerleştiren belediyenin uygulaması bu kez de uzun bilet kuyrukları oluşmasına neden oldu. İzmir haberlerine kolay kolay yer vermeyen yaygın medya İzmir'deki tarihi dönüşüme gazeteler manşetlerine taşırken, TV kanalları ise haber bültenlerine dakikalarca yer verdi. İzmir'i Türkiye'ye rezil edenleri tebrik etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR
Ulaşımda uygulanan "Elektronik karttaki "değişim aylar öncesinden belli olmasına rağmen niçin tedbir alınmadı?
Uygulamaya konulan kağıt bilet uygulamasında kullanılan biletleri kim basıyor?
Değerli kağıt statüsünde olan bu biletlerin sahtelerinin basılmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ne gibi önlemler aldı?
Otobüs şoförlerine biletleri zimmetlemek yasal mı?
Son çare olarak uygulamaya konulan kağıt bilet uygulamasıyla ilgili ortaya atılan iddialar hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi neden açıklama yapmıyor?
Bu işte bir yanık kokusu var ama bakalım nerden çıkacak. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdaki beceriksizliği İzmirlilerin başına patladı ama faturasını kim öder bilemem?

Sertel CHP'yi başarısız buldu

CHP İzmir milletvekili adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülen Atila Sertel, seçim sonrasında öyle bir iddialı laf söylemiş ki, kendi partililerini bile gülmekten kırıp geçirmiştim sanırım.
Sertel" Eğer aday olarak girseydim seçime bulunduğum bölgede 8 milletvekilini rahatlıkla çıkarır, 9'u zorlardık "demiş. Bu açıkçası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer adaylara hakaret değilse nedir?
Sertel demek istiyor ki ben Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 milletvekili çıkardığı 2 bölgeden ben 8 hatta 9'uncu milletvekilliği çıkartırdım. Sen neymişsin be Atila Sertel madem o kadar güçlüsün bir dahaki seçimlerde çıkar bağımsız aday olursun, gücünü cümle aleme gösterirsin olur biter.

Bayraklı 5 bin yılı yansıtacak şarkı arıyor

Bayraklı Belediyesi, ilçenin 5 yıllık tarihini yansıyacak şarkısını arıyor. Bayraklı Belediyesi'nin düzenlediği yarışmaya besteci, söz yazarı, aranjör ve şarkıcılar katılabilecek. Gönderilen şarkıların seslendirilmemiş, ödül kazanmamış ve telif haklarının satılmamış olması şartı aranacak. Besteciler yarışmaya birden çok şarkıyla katılabilecek.

8 BİN TL ÖDÜL

Yarışmaya gönderilen şarkılar 2 Ekim 2015'te mesai bitimine kadar Kültür Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Finalde ise, şarkılar büyük orkestra eşliğinde canlı performans ile Bayraklılar için seslendirilecek. Bayraklının şarkısı yarışmasının birincisine 8 bin, ikincisine 5 bin, üçüncüsüne ise 3 bin lira ödül verilecek.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA