• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yalnız taş duvar olmaz YUNUS KARAKAYA

Yalnız taş duvar olmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.07.2015, 00:00
İnsanlar bir arada yaşamak zorundadırlar. Bu zorunluluk bir dayanışmayı, yardımlaşmayı gerekli kılar. Nasıl ki tek taşla duvar yapılamazsa, insanlar da tek başlarına tüm işlerinin üstesinden gelemezler. Dolayısıyla diğer insanlarla ilişki kurmak, iş bölümü yapmak, iş birliğine geçmek durumundadır. Torbalı'da geçtiğimiz günlerde bu sözümüzü doğrulayan bir olay yaşandı. Bu olayın en yakın tanığı ise Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdul Vahap Olgun'du.

OLASI FELAKETİ YARDIMLAŞMA ÖNLEDİ
Peki, olay nedir?
Kısaca sizlerle anlatayım:
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun haftalık olarak, yeni kurulan işletme ve esnafı ziyaret ediyor. Seçildiği günden beri bu uygulamasını aksatmadan sürdüren başkan Olgun, bu hafta Atatürk Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyareti yaparken birden yan dükkandan alevler yükselmeye başlıyor. Oto tamircisinin tamir etmekte olduğu aracın elektrik aksamı kısa devre yapınca, birden alevler yükselmeye başlamış. Anında tüm komşu esnaflar ellerinde yangın tüpleri ile yanmakta olan LPG'li araca müdahale etmişler. Esnaflar alev alan araç daha itfaiye gelmeden söndürülmüş ve olası bir felaketin önüne geçtiler.
Olaya birebir tanıklık eden Olgun, şunları söyledi; "Esnafın dayanışması muazzamdı. Birden yanı başımızdaki araç alevler içinde kaldı. Esnaf anında organize oldu. LPG'li araç kısa sürede söndürüldü. Mal ve can kaybı yaşanmadı. Olay yerine gelen İtfaiyeye sadece tutanak tutma işi kaldı. Esnafın yardımlaşma duygusunun had safhada olduğuna vurgu yapan Başkan Olgun, "Geçtiğimiz ay bir esnafımızın dükkanı elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kül oldu. Yine Atatürk Sanayi Sitesi'ndeki esnaf hemen seferber oldu. Yaklaşık 25 bin TL'lik zarar ziyan bedeli bir haftada toplandı. Bir gecede her şeyi kaybeden esnaf yeniden ayağa kalktı" dedi. Abdulvahap Olgun sözlerini şu şekilde noktaladı; "Bizim esnafımız Ahilik geleneğinden gelmedir, İmece nedir, komşusuna destek olmayı usta nasihati olarak almıştır. Zor günde yardımlaşmanın ne anlama geldiğini çok iyi bilir. Özellikle sanayi esnafı bu konuda gösterdiği uygulama ile bu özelliğini bir kere daha ortaya koydu."

Göztepeliler Gürsel Aksel'i bekliyor

Bildiğiniz gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını geliştirmek amacıyla sipariş ettiği 13 yeni yolcu vapuru ile 3 yeni arabalı yolcu gemisinin isimlerini belirlemek için internet üzerinden bir anket başlatmıştı. İzmirlilerin yeni gemilere isim vermek için kıyasıya yarıştığı anket büyük ilgi gördü. 45 gün süren ankette 511 bin 190 oy kullanıldı. İzmir kulüplerinin taraftarları arasındaki rekabetin de tüm heyecanıyla yansıdığı anket sonucunda, kentin duyarlılıkları da ortaya konmuş oldu. 'Soma' ve 'Gezi' isimlerinin de yarışa ortak olduğu ankette en yüksek oyu '1881-Atatürk' ismi aldı. İkinci isim ise Göztepe'nin efsanevi ismi Gürsel Aksel oldu.
Ancak bugüne kadar gelen vapurlardan bazılarına oylamada çıkan çeşitli isimler verilirken, Göztepeli taraftarlar 2.gelen Gürsel Aksel'in isminin hala verilmemesine tepki gösteriyor. Göztepeli taraftarlar tepkilerini sosyal paylaşım sitelerinde dile getirmekten çekinmiyor. Taraftarlar, "Yeni gelen vapurlara oylamada 2. gelen Gürsel Aksel'in adı verilmedi daha. 5. Gemi geldi. 515 mi gelecek :)" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA