• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kamil Öztürk’ü kaybettik YUNUS KARAKAYA

Kamil Öztürk’ü kaybettik

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2015, 00:00
Türk siyaseti "Kamil babasını" kaybetti. Bir süreden beri sağlık sorunları yaşayan Kamil Öztürk yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etti. Bu acı haberi vermek de onu yetiştiren Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Tamer Yentürk'e düşmesi kaderin acı bir cilvesi olması gerek. Her zaman babacan kişiliğine hayran olduğum Kamil Öztürk'ün vefatı beni derinden yaraladı.

1950'de Köyceğiz doğan Kamil Öztürk'ü Demokrat Parti'den Balçova Belediye Başkan adayı olduğu dönemde tanıdım. DP'den aday olduğu dönem partisinin en fazla oy alan ismi olan Öztürk, İl başkan yardımcılığı ve genel idare kurulu üyeliği yaptı. Evli iki çocuk babası Öztürk uzun süredir mide kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Siyasi araneda birçok isimle çalışıp herkesin - Kamil baba- diye hitap ettiği Öztürk birçok ismi de siyasette kazandırmasıyla parti içinde sevilen ve örnek alınan kişiliğe sahipti. Renkli babacan kişiliği ile gönüllere taht kuran Öztürk'ün vefatı sevenlerini ve partililerini üzüntüye boğdu. Kamil Öztürk'e cenabı Allahtan rahmet, geride kalanlara da sabırlar dilerim.

Mahruki'ye Akut'tan tepki

Milli sporcu Nasuh Mahruki'nin, Türkiye ve Rusya arasındaki uçak kriziyle ilgili, "Putin'den ricam bunun bedelini Türk insanına değil AKP'ye ödetsin" şeklinde bir paylaşımı büyük tepki topladı.

Öyle ki kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı AKUT yönetimi bile Nasuh Mahruki'ye büyük tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada o paylaşım sonrası AKUT gönüllüleri bu durumdan rahatsız olduklarını belirtti. Peki, o açıklamada başka neler vardı satırbaşlarıyla sizlerde paylaşmak isterim.

AKUT Tüzüğü gereği, siyasetle uğraşmayan ve kendini siyaset üstü konumlandıran AKUT, toplumun her kesimine eşit mesafededir ve gönüllü çabalarını istisnasız toplumun her kesimi için göstermektedir. AKUT içinde her tür siyasi görüşten, dünya görüşünden, dinden, mezhepten, etnisiteden insanlar vardır. AKUT çalışmalarında bunlar hiçbir zaman belirleyici olmamıştır ve AKUT'un büyük gücü de, Türk toplumunun her kesimini içinde barındırabilmesinden ve yine Türk ve dünya toplumunun her kesimine ulaşabilmesinden kaynaklanmaktadır.

AKUT'u ilgilendirmeyen bu tür paylaşımlardan menfi ya da müspet AKUT'un da sorumlu tutulması, tutulmaya çalışılması ve bu yönde yorumların yapılması, tüm AKUT gönüllülerini rahatsız etmektedir.

Görünen lüzum üzerine, AKUT'un siyaset üstü ve yasalar çerçevesinde olduğu sürece herkese ve her düşünceye eşit ve tarafsız konumunu bir kez daha hatırlatmak ihtiyacı hissediyoruz.

Tek amacı hayat kurtarmak ve toplumu bilinçlendirmek olan AKUT'un, taraf olmadığı AKUT'la hiçbir ilgisi olmayan söylemlerden dolayı AKUT'a zarar verilmemesi ve herkesin, hepimizin, Türkiye'nin AKUT'unun ötekileştirilmemesi için gereken hassasiyetin gösterilmesini kamuoyundan bir kez daha ve ısrarla rica ediyoruz.

Adrese teslim hikaye

Uzun süredir sizlerle adrese teslim hikayeler paylaşmıyordum. Bu seferki hikayemiz dünya malı düşkünlerine gelsin...

Malın nerede?

Hasan el-Basri, "Ben ölümden korkuyor ve onu sevmiyorum" diyen birine şu cevabı vermiştir: "Malını geride bıraktığın için ölümü sevmiyorsun. Eğer malını ileriye (ahirete) gönderseydin, peşinden gitmek isteyecektin."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA