• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Okuyan insan fenalığa vakit bulamaz YUNUS KARAKAYA

Okuyan insan fenalığa vakit bulamaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2016, 00:00
İyi bir eğitim alan ve okuyan insan kendisini bilir, ne yapıp ne etmeyeceğine doğru karar verir. Bilgi sahibi olan insanların doğruyu yanlışı ayırabileceğini bilmelisiniz.

Salihli ilçesinde Milli Egemenlik Ortaokulu tarafından Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen ve kısa adı KİTABÜS olan 'Kitaplı Koltuk Projesi' umarım Türkiye'ye örnek olur.

Peki, nedir bu Kitabüs projesi.

Salihli'de Milli Egemenlik Ortaokulu tarafından Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen ve kısa adı KİTABÜS olan 'Kitaplı Koltuk Projesi' kapsamında eğitim içerikli kitaplar, proje araçlarının her bir koltuğuna yerleştirilecek. Bu sayede yolculuklarda yeni bir alternatif olması hedefleniyor. Proje kapsamında şu an için Salihli ilçesinde hizmet veren otobüs firması Güven Turizm'le anlaşılan proje kapsamında diğer firmaların da projede yer alması bekleniyor 'Kitaplı Koltuk Projesi Yürütme Kurulu'nda Okul Müdürü Muhammet Mustafa Demir, Müdür Yardımcısı Emre Balaban, Türkçe Öğretmeni Mehmet Önder Karacaoğlu, Güven Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Manav, Türkçe Öğretmeni Şerif Uysal, Türkçe Öğretmeni Şefika Karaoğlu, Türkçe Öğretmeni Hasan Kahveci, Türkçe Öğretmeni Hülya Avcı, Türkçe Öğretmeni Sinem Toptaç, Türkçe Öğretmeni Yeliz Gökçen ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Rana Şahinoğlu yer alıyor.

Sevginin dilini öğreniyorlar

Belediye Başkanı Mustafa Tosun talimatıyla Dikili Belediyesi'nin, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği "Sevginin Dilini Öğreniyoruz; Yunanca Dil Kursu Eğitimi Projesi" bu yıl da toplumun her kesiminden vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Dersi veren Gönenç Turan'ın elinden gelmeyen yok sanırım. Dil kursu aynı zamanda Belediye'nin basın biriminde görev yapan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı mezunu olan Gönenç Turan tarafından veriliyor. Kurslarda Yunanca temel eğitiminin yanı sıra, pratik konuşma, dil bilgisi konularında kursiyerlere eğitim veriliyor. 4 aylık programı başarıyla tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı dil sertifikası almaya hak kazanacak.

Başkan Tosun, Ege'nin her iki yakasında barışın dilinin güçlü olması için gerçekleştirdikleri projenin bu yılki etabına gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Neden üye kabul edilmedi?

AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait'in geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir yazıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi yine tartışılmaya başlandı. Sait yazısında sarı basın kartı olmasına rağmen niçin Cemiyet'e üye olarak kabul edilmediğini soruyordu. Buna bir ekleme de ben yapayım. Türkiye Gazetesi İzmir Bürosu'nda görev yapan Türker Top ve Ahmet Çetinkaya da İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olmak için müracaat etmişler ama 'emeklisiniz' denilerek kabul edilmediklerini iddia ediyorlar. Çetinkaya, "1988 yılından beri Türkiye Gazetesi Yazı İşleri'ndeyiz. 1999'da 212'ye tabi olduk. 2 yıl sonra çeşitli sebeplerden 212 kadrosundan çıkardılar ama Yazı İşleri'nde yine redaktör olarak çalıştık. Arada kuruculuğunu yaptığımız, imtiyaz sahibi olduğumuz gazeteler var. 2 yılı aşkındır da sarı basın kartı sahibiyim. 'Emeklisiniz' dediler, Cemiyet'e üye olarak kabul etmediler" diyor.

ADRESE TESLİM HİKAYE

Hz. Adem'in mirası


Fatih Sultan Mehmet, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş. Dilenci parayı alınca:

- Aman sultanım, koskoca bir padişah, kardeşine bu kadar para verir mi?

Fatih Sultan Mehmet, nereden kardeş olduklarını sorunca, dilenci:

- İkimiz de Hazreti Adem'in çocukları değil miyiz? Elbette kardeşiz.

Sultan Fatih gülümseyerek şu yanıtı vermiş:

- Bu keşfini sakın başkasına söyleme. Diğer kardeşlerimiz de pay isterse, sana zırnık bile düşmez.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA