• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli işadamlarının bulunduğu uçağa polis müdahale etti YUNUS KARAKAYA

İzmirli işadamlarının bulunduğu uçağa polis müdahale etti

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.01.2016, 00:00
Mevlana Celaleddin Rumi ne güzel söylemiş;

Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!

Ticaret Odası Kozmetik Grubu ve Meclis üyelerinin başına gelenleri okuyunca, Hz. Mevlana'nın sözlerinde ne kadar haklı olduğunu sizler de anlayacaksınız.

UÇAKTA OLAY ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, İzmir Ticaret Odası Kozmetik Grubu ve Meclis üyelerinin de katılımıyla Ukrayna-Lviv'e iş ve inceleme gezisi düzenledi.

Gezi İzmirli işadamları açısından ticari anlamda oldukça verimli geçti. Ancak ne olduysa dönüş yolculuğu sırasında oldu. Uçağa alkollü olarak binen Antalyalı iki işadamının olay çıkarması yetmezmiş gibi, uçağın kabin amirini taciz etmelerinin ardından Ukrayna polisinin olaya müdahale etmesi yaşanan olayların tuzu biberi olmuş.

Ben sözü daha fazla uzatmadan yaşanan olaylar hakkında Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin'in söylediklerini sizlerle paylaşayım;

"İzmir Ticaret Odası Meclis ve Komite üyelerimizle keyifle yaptığımız UKRAYNA-LVIV İş ve İnceleme gezimiz hiç unutamayacağımız bir dönüş yolculuğuyla sonuçlandı.

Uçağa oldukça alkollü binen iki yolcunun bütün uçağa yaşattıkları yazılacak, anlatılacak gibi değil.

Bu kendini bilmez, saygı ve insanlıktan nasibini alamamış kişiler uçağımızın 6 saat LVIV Havaalanı'nda kalmasına sebep oldu.

Yaptıklarının hangisini anlatayım bilemiyorum; küfürler, sağa sola sataşmalar, cinsellik içeren el kol hareketleri, kabin amiri kadını taciz eden söz ve hareketler...

Sonunda Ukrayna Polisi tarafından zor şartlarda uçağın boşaltılmasından sonra indirilen bu yüzümüzü, imajımızı, her şeyimizi yerlere seren, saygıdan, insanlıktan mahrum kişilerden sonra, bunlara destek olan, aynı kafa yapısına sahip ilave 3 yolcu ile yolculuğumuzun ikinci perdesi ise İstanbul'a inene kadar kabus gibi sürüdü.

Bu arada sinirlerin iyiden iyiye tavan taptığı uçakta, belki de bir linç başlangıcını grubumuzdaki Adnan Koç Bey başta olmak üzere, Osman Oral Bey ve tüm arkadaşlarımızın kişisel çabaları önlemiştir."

Bu arada Uçakta olay çıkaran işadamlarının Antalyalı olduğunun da özellikle altını çizmek istiyorum.

Karşıyaka'nın filizleri bir yaşında

Karşıyaka Belediyesi tarafından geçen sene başlatılan "Karşıyaka'nın filizleri" projesi cumartesi günü birinci yaşını kutlayacak. Bugüne kadar 350'ye yakın öğrencinin bu proje sayesinde burs alma imkanı sağlanmış.

Yapmış olduğu bu çalışmalar sonucunda proje Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü tarafından 2 yılda bir düzenlenen Avrupa Kamu Sektörü Ödülleri'nde 36 farklı ülkeden 266 proje arasında en iyi uygulanan sosyal sorumluluk projesi seçildi. Türkiye'den ilk kez Karşıyaka Belediyesi bu ödüle layık görüldü.

Bu projeyi düşünüp hayata geçiren başta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere emek ve burs verenleri tebrik ederim.

BİRAZ TEBESSÜM

Değerli dostum ve eğitimci arkadaşım Ergun Dur'un paylaştığı bir fıkra ile sizlerin yüzünde biraz tebessüm oluşturmak istiyorum; Trafikte hızlı giden öğretmeni polis durdurur... Öğretmen: Derse yetişeceğim.. Yardımcı olsanız.. Polis: Hep bu anı bekledim. Şimdi deftere 1000 kez, "Bir daha hızlı gitmeyeceğim" yaz...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA