• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir nire Antalya nire! YUNUS KARAKAYA

İzmir nire Antalya nire!

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2016, 00:00
Şu İzmir Büyükşehir, belediye başkanından tut çalışanlarına kadar enteresandır vesselam.
Sizlerle iki olay paylaşacağım.
Yazacağım olaylar iki yakınımın başına geldiğini de özellikle belirtmek isterim.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yol çalışmalarının parasını vatandaştan çıkardığını biliyorsunuz ama belediye ödeme yapmayanların bankadaki hesaplarından direkt parayı tahsil ediyor desem, ne dersiniz?

Varan 1 "Maaş hesabımın da bulunduğu banka hesabımdan 53,38 TL çekilmiş. Hesabımdan çekilen bu parayı tesadüfen yaptığım detayları hesap hareketleri incelerken farkına vardım. Detay inceleme yapmasam fark etmezdim. Bankaya sorduğumda önce herhangi bir bilgi veremeyeceklerini söylediler. Biraz sıkıştırınca ekli belgeyi gönderdiler.
Dolayısıyla belediye tarafından bankaya yazılan bir yazı ile hesabımdan para çekildiğini öğrendim.
"Bu ödeme büyük ihtimalle evinizin önünden geçen yol veya kaldırım parasıdır, bu nedenle hesabınızdan alınmıştır" dediler. Benim evime tebligat gelmeden ya da bildiri notu bırakılmadan hesabımdan böyle bir parayı çekmeye hakları olmadığı söylediğimde ise aldığım cevap daha ilginçti.
"Aslında haklısınız, bu tür tebligatları postacılar evlere götürmeden direkt olarak muhtara götürüyorlar. Muhtarda 1 ay bekledikten sonra haciz işlemi başlatılıyor. Aslında siz farkında değilsiniz önce biz belediye olarak sizin üzerinizde görülen arabanıza haciz koydurduk trafikte durdurulsaydınız hemen aracınız kapanacaktı. Sizi trafikte durdurmadıkları için bu haczi fark etmemişsiniz. Banka hesaplarınıza ulaştıktan sonra arabanızın haczini kaldırdık.
Hesabınızdan 53,38 TL' yi aldık" dediler.

Yaklaşık 10 gün sonra başka bir bankadaki hesabımdan da aynı miktarın 2. kez çekildiğini yine tesadüfen öğrendim. Ev kredisi çektiğim bankanın vadesiz hesabıma ödemelerini en az 15 gün önceden yatırıyorum. Vade günü geldiğinden banka otomatik çekiyor.
Ev kredisi aylık ödememin hesabımda yeterli para olmadığından yapılamadığını ve cezaya düştüğümü öğrendim. Banka yetkilisi ile görüştüğümde ilgili ödemeyi en az 15 gün önce vadesiz hesabıma aktardığımı söylediğimde banka yetkilisi, "Doğru göndermişsiniz ama hesabınızdan belediyeden gelen bir yazı ile 53,38 TL belediye adına ödeme yapıldığını öğrendim.
Neyse aynı gün eksiği tamamlayıp kredi ödememin yapılmasını sağladım.
Belediyenin ilgili birimini tekrar aradım. İkinci bir banka hesabımdan ikinci kez 53,38 TL aldıklarını bunu yapmaya hakları olmadığını, mükerrer bir ödeme yaptığımı söylediğimde ise gerçekten ilginç bir cevap daha aldım:
"Biz ne kadar hesabınız varsa bütün banka hesaplarınıza yazarız. Oradan tahsil ederiz." Mükerrer aldıkları bu para neyse ki bir hafta içinde hesabıma geldi. Harcanan zaman, çekilen stres, yapılan tartışma işin cabası oldu.

Varan2 Konu yine, İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yol çalışmalarının parasını vatandaştan tahsilatıyla ilgili... Manavkuyu'da yapılan bir yol ile ilgili yakınımdan tahsilat yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tahsilat makbuzuna adres olarak Antalya Korkuteli'nde bir adresi yazması sizce normal mi? Üstelik yakınım Antalya'nın yolunu bile bilmez.
Belediyenin tahsilat yönetimi bu ise hesabını detaylı kontrol etmeyen ya da farklı uyarı sistemlerini geliştirmeyen vatandaşın vay haline...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA