• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sorma kişinin aslını sohbetinden bellidir YUNUS KARAKAYA

Sorma kişinin aslını sohbetinden bellidir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.09.2016, 00:00

Bir kişinin kim olduğunu, soyunu sopunu öğrenmenin bir gereği yoktur.
Onu tanımak, karakteri hakkında bilgi edinmek istiyorsan konuşmasına, fikirlerine, inançlarına, hal ve hareketlerine bak; bu sana yeterli ipuçlarını verir.
Onun için "Sorma kişinin aslını, sohbetinden bellidir" demiştir büyüklerimiz.

DÜNDAR'IN AVUKATI FETÖ'CÜ ÇIKTI

Uğur Dündar'ın Avukatı Vural Ergül'ün FETÖ'ye destek veren isimler arasında yer aldığını biliyor musunuz? Darbe girişimi sonrası örgüte üye oldukları gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılan 40 avukattan 39'unun firar ettiği ortaya çıktı. Bu isimlerden birisi de Vural Ergül. Bir dönem gazetecilik yapan Ergül sonra avukatlığa geçti, ancak Uğur Dündar'ın avukatı olarak tanındı.
Kendisi hakkında internette şöyle kısa bir araştırma yapınca ilginç bilgiler ortaya çıktı.
FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından MİT TIR'ları operasyonunun başındaki tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatlığını üstlenen isim Avukat Vural Ergül.
Oysa ki Fethullahçı Terör örgütü, mahkemelerde kendilerini savunması için "solcu" ve "liberal" avukat bulmak için çalışma başlattığı dönemde birçok Avukat FETÖ'cüleri savunma görevini üstlenmezken Vural Ergül balıklama dalmış sanırım.

15 TEMMUZ'DA BU TWEETLERİ ATTI

Uğur Dündar'ın Avukatı olan Vural Ergül 15 Temmuz gecesi darbecilere sosyal medya üzerinden destek vermeyi de ihmal etmemiş. Küfürlü ve ağır mesajlar da yazan Ergül'ün 15 Temmuz gecesi attığı tweetlerden bazıları şöyle:
"#YURTTASULHKONSEYİ nerede kaldın? Niye geç kaldın?
:)))
#YURTTASULHKONSEYİ işbaşında! :))) Bin yaşa #YURTTASULHKONSEYİ.
Bu bir 27 Mayıs kopyası askeri darbedir! Teşekkürler TSK!
Genelkurmay'dan resmi açıklama:
TSK ülke yönetimine tümüyle el koymuştur! Hayırlı olsun, Teşekkürler Genelkurmay...
(Erdoğan'ın Facetime görüşmesinin fotoğrafıyla) Recep sen bu hallere düşeceğini hiç düşünmedin mi?"

KAZANDIĞI DAVALAR SORGULANMALI

Vural Ergül'ün Fethullah Terör Örgütü ile bu kadar sıkı fıkı olduğunu hatırlattıktan sonra gelelim onun baktığı davalara.
Uğur Dündar'ın avukatı olarak tanınan Ergül'ün kazandığı davalarında sorgulanması gerekmiyor mu? Çünkü o davalara bakan hakimlerde ne tesadüftür ki FETÖ'ye destek vermekten tutuklu ve meslekten atılmıştır.

ÇIRAY, CHP'Lİ BELEDİYELERE BİR BAK

Yeni Asır gazetesi, CHP İzmir Milletvekili Çıray'ın 2011 genel seçimlerinde yürüttüğü kampanyanın FETÖ'ye finans desteği sağladığı suçlamasıyla tutuklanan Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk tarafından karşılandığı iddialarını gündeme getirince ortalık toz duman oldu.
Aytun Bey'in sosyal paylaşım sitesindeki bir yazısı dikkatimi çekti. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kavuklar ve Orkide'nin Yeni Asır Gazetesi'ne verdiği reklamlarla ilgili TBMM'ye soru önergesi vermiş.
Merak etmeyin Aytun Bey Yeni Asır Gazetesi'nin gizli kapaklı işleri yoktur.
Ama isterseniz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği reklamlar hakkında da bir soru önergesi hazırlayın.
Hangi gazeteye, TV'ye İnternet sitesine İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinin ne kadar reklam verdiğini de bir sorun Aytun bey.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinin reklam bedellerini hangi kriterlere göre ödediğini de bir sorgulayın Sayın Aytun Çıray.
Mesela Uğur Dündar'ın Halk Arenası programına CHP'li belediyelerin ödediği sponsorluk bedellerini de sorup öğrenin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA