• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her ziyan bir öğüttür YUNUS KARAKAYA

Her ziyan bir öğüttür

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.09.2016, 00:00

Bilerek ya da bilmeyerek uğradığı her zarar kişiye ders olur. Kendisini bu duruma düşüren yanlış hareketi bulur, aynısını tekrarlamayarak doğabilecek başka zararlardan kendisini korur. Sizler de ileride pişman olmamak için bin düşünüp bir karar verin.
Biliyorsunuz, daha önce sizlerle "Sosyal medyada bir çocuğun neleri yayınlanmaz?" konulu bir yazı paylaşmıştım.
Uzman Psikolog Şenel Karaman ile TRT Kent Radyo İzmir'de İzmir'in Renkleri Programı'nda bu konuyu tekrar işledik.
Görüşlerimizde ne kadar haklı olduğumuzu Avusturya'da yaşanan bir olay bir kez daha göstermiş oldu.
Biliyorsunuz; sosyal medya icat oldu, çocuklarımızın her anını burada paylaşır olduk.
Günümüz anne babası sosyal medyada sadece kendi fotoğraflarını değil, çocuklarının da fotoğraflarını paylaşıyorlar. Doğum günü partileri, okul gösterileri, oyunlar, özel anlar gibi birçok anı, dostları, arkadaşları görsün istiyorlar. Keyifle yapılan bu paylaşımlar bazen çocuklarının utancı, bazen de bir sapığın hedefi olabiliyor. Bu konuda çoğu ebeveyn davranışlarının farkında değil. Ayrıca birçok kişi yayınladıklarını kimlerin görüp kimlerin göremeyeceği konusunda sosyal medya gizlilik ayarları konusunda gerçekten bilinçli değil. İnternet üzerinde bir çocuğun nelerinin paylaşılmasından kaçınmak gerekir?

Çocuk, ailesini mahkemeye verdi

Avusturya'da 18 yaşında bir genç kadın yüzlerce çocukluk fotoğrafını Facebook'ta paylaştıkları için annesini ve babasını mahkemeye verdi. Avusturya medyasına göre ülkenin güneyindeki Carinthia bölgesinde yaşayan genç, "Hiç utanmaları, hiç sınırları yok. Tuvalette otururken, karyolada çıplak yatarken fotoğraflarımı bile paylaşmışlar. Hayatımın her aşaması fotoğraflanmış ve kamuya açılmış" dedi. Anne-babasının, 11 yaşında olduğu 2009'dan itibaren çocukluk fotoğraflarını 700 Facebook arkadaşıyla paylaştığını, bunları silmeleri için yaptığı talepleri de reddettiklerini söyleyen genç, son çare olarak dava açtığını belirtti.
Avrupa'da çocukların fotoğraflarının Facebook'tan paylaşılması konusu giderek daha çok tartışılıyor. Almanya'nın Hagen şehrinde polis "Lütfen bunu yapmayın" diye uyarı yayınlamış, Fransa'dan da benzer bir hamle gelmişti.

Acar'ın mutlu günü

Foça Belediye Meclis üyesi MHP'li Taner Acar oğlu Poyraz'ı sünnet ettirerek ilk mürüvvetini gördü. Acar'ı mutlu gününde partililer ve Foçalı hemşerileri yalnız bırakmadı.
Taner Acar ve eşi Eylem Acar'ın oğulları Poyraz için, önce sahibi oldukları Deniz Kafe'de mevlit okutuldu. Daha sonra aynı bölgede mehter takımı konser verdi. Foça eski Belediye başkanlarından, MHP Milletvekili Adayı ve İzmir İl yönetim kurulu eski üyesi Serdar Mersin, MHP İzmir İl ve Foça İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Taner Acar'ı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Ben de kardeşim Taner-Eylem Acar'ı tebrik ederken, erkekliğe adım atan Poyraz Acar'a bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA