• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Foça’da ‘amir’ tartışması YUNUS KARAKAYA

Foça’da ‘amir’ tartışması

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.11.2016, 00:00

Foça Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Taner Acar, Foça Belediyesi'nin bünyesindeki amirler ve aldıkları maaşları tartışmaya açtı.
Foçalı vatandaşların da dikkatini çeken ve tepkisine neden olan konuda bilgi almak isteyen MHP'li Meclis Üyesi Taner Acar geçmiş dönemde amirlerin kim olduğu, görev yerleri ve aldıkları maaşları kapsayan bilgilendirme talebinin karşılık bulmadığını dile getirdi. MHP'li meclis üyesi Acar, belediye bünyesindeki amirlerin kim olduğunu sorarak verilen maaşları da muamma olarak değerlendirdi.

MECLİS'TE GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Taner Acar konuyu meclis gündemine getireceklerine dikkat çekerek, "12 yıllık bir iktidar var. Biz 2 buçuk yıldır görevdeyiz.
Bu sürede dönem dönem bazı insanlar ödüllendirilerek amirlik seviyesine geliyor, sonra cezalandırılıp amirlikten alınıyor. Ama maaşı devam ediyor. Abi sonra boş dolaşıyor.
Bunun gibi 3-5 tane daha şahıs var. Hiçbir iş yapmayan, amir diye ortada dolaşanlar var. Gerçekten Foça halkının bu konuya tepkisi var" ifadelerini kullandı.
Acar, Foça Belediyesi'nden cevabını alamadığı soruları kamuoyuyla paylaştı.

İşte o sorular:

1- Foça Belediyesi'nde kaç adet amir maaşı alan personel var?
2- Belediyenin amir maaşları ne kadardır?
3- Amirlerin görev yerleri, görevleri ve fazla mesaileri ne kadardır?
4- Foça Belediyesi'nde amir maaşı alan personellerin isimlerini kamuoyuyla paylaşır mısınız?

"Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, kamu vicdanının rahatlaması için bu sorulara lütfen cevap veriniz..."

SPOR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTAR

Artık neredeyse herkesin belli zararlı alışkanlıkları var. Bunlar genelde kişiyi bağımlı hale getirmekte ve zar zor bırakılmaktadır. Bunun nedeni de insanın zararlı bir maddeye başlamasına sebep olan fiziki ve psikolojik problemlerdir.
Öncelikle kişi kendini tanımalı, ihtiyacı olanı bilmeli, bedeninde dengesizlik yaratacak sorunları çözmek istemelidir.
Onun için gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en güzel yolu da onlara spor alışkanlığı sağlamaktır.
Geçtiğimiz günlerde Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'un önderliğinde, Karabağlar İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor kursuna katılan gençlerle bir araya geldim.
Çağrı Spor Kulübü Derneği'nde büyükler milli takım antrenörü ve teknik kurul üyesi Ahmet Bereket yönetiminde çalışmalarına devam eden genç sporcuların azmini bir görmenizi isterim.

ADRESE TESLİM HİKAYE

Bir aslan bakıcısı, yavruyken alıp büyüttüğü aslanı çok sevmekte ve ona kendi çocuğu gibi bakmaktadır.
Bir gün aslana et verirken aslan koluna bir pençe atar. Bir süre hastanede yatan bakıcı hastaneden çıkar ancak çok sevip büyüttüğü aslanın bu davranışını unutamaz ve depresyona girer.
Bunun üzerine bir psikoloğa gider. Psikolog ona, depresyondan kurtulması için aslanı affetmesi gerektiğini söyler. Psikoloğun telkinleriyle aslanı affeden bakıcı, kısa süre sonra iyileşir ve tekrar işine döner.
Aslanla arası düzelen ve tekrar eski günlerine dönen bakıcı mutludur. Ancak bir süre sonra aslana kendi eliyle et verirken yine saldırıya uğrar. Bunun üzerine yıkılan bakıcının kalbinde, ellerindeki yaralardan daha derin bir yara açılır. Bir süre sonra vücudundaki yaralar iyileşir, ancak kalbindeki yara bir türlü geçmez. Bu kez başka bir psikoloğa gider. "Ben onu affetmiştim, neden bunu bana tekrar yaptı" diye sorar.
Psikolog ona hayatı boyunca unutamayacağı şöyle bir tavsiyede bulunur.
Affet, ama unutma!
(Vedat Çınar)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA