• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İZBAN grevi kaosa yol açar mı? YUNUS KARAKAYA

İZBAN grevi kaosa yol açar mı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.11.2016, 00:00

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de şehir içi banliyö hattı taşımacılığını yapan toplu ulaşım araçlarından İZBAN'da çıkan toplu iş sözleşmesi krizinin ardından işçilerin bugün greve gideceklerini açıklaması üzerine konuyu bir bilene sorayım dedim. ESHOT'un eski Genel Müdürü Mehmet Erdül oldukça çarpıcı noktalara dikkat çekti.
Erdül, "İzmir'i ulaşım kaosu bekliyor. Hatları iptal ederek ESHOT ve İZULAŞ'ı İZBAN'a yolcu aktaran besleme servisleri hale getirdiler. İZBAN grevi nedeniyle yaptıkları açıklamada yolcuyu ESHOT ve İzdeniz aracılığı ile takviye edilmiş servislerle taşıyacaklarını söylüyorlar. Bu bazı hatlardan otobüs çekerek başka hatlara kaydırmak demektir. Yani kısmen düzenli çalışan hatlarda da aksaklıklar doğacaktır. Günde 20 bin kişi taşıdıklarını söylüyorlar.
Oluşacak kaosun karmaşanın boyutunu bir düşünün.
Büyükşehir Belediyesi'nin yedek bekleyen 20 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip otobüsü mü var? Yok. Elbette bu 20 bin kişi dolmuşla da, otobüsle de taşınamaz. Çözüm çalışanın istediğini vermek ya da grevi durdurmaktır.
Bunlar ikinciyi seçerek İzmir'i daha büyük, günlerce sürecek bir ortama itiyorlar" dedi.

Demirağ, genel başkanını dinlememiş

Bir önceki yazımda Foça MHP Meclis üyesi Taner Acar'ın Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a yönelttiği bir takım sorulardan bahsetmiştim.
Acar, konuyu Belediye Meclisi'ne taşımış ama her nedense Başkan Gökhan Demirağ sorulara açık ve net cevap vermek yerine kaçamak cevaplar vermeyi tercih etmiş.
CHP'li Başkan Demirağ'ın halkın merak ettiği sorulara cevap vermekten kaçındığını dile getiren MHP'li Meclis Üyesi Taner Acar, "Bizleri rahatsız eden, dört kişinin çalıştığı tesisteki iki kişinin amir olduğu olup olmadığını sorduk. Ancak yöneticilerimizden 'Burası kurumsal bir yönetim anlayışı ile yönetilen bir kurumdur' cevabı dışında net bir cevap alamadık maalesef. Buradan sayın yöneticilerimize sekiz yıldır işe gelmeden maaş alan başkan yardımcımızdan, kimin müdür olduğu belli olmayan, kimin ne iş yaptığı, ne zaman işe geldiği, ne zaman işinin bittiği belli olmadığı bir anlayışta kurumsallıktan bahsetmenin Foça halkı ve aklı ile dalga geçmek olduğunu hatırlatırım" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU DİNLEYEN KİM?

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sanırım Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediklerini ya yanlış anlıyor, ya da onu iplemiyor.
Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu Yeni Kapı Mitingi'nde "Kadınlarımızın desteği katkısı katılımı bizim için vazgeçilmez değerdedir. Bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa bilin ki o ülke mutlu bir ülkedir" şeklinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Foça Belediyesi Zabıta ekipleri Gerenköy'lü kadın pazarcıların tezgahına baskın yapmıştı.
Kılıçdaroğlu bu sefer İzmir'de partisinin belediye başkanlarına yönelik olarak yaptığı konuşmada, "Belediye başkanlarımız şeffaf yönetimi her zaman savunmuşlardır.
Halkına hesap vermeyen belediye başkanı olmaz.
Halka hesap vermeyen politikacı da olmaz. Halka hesap vermekten kaçınan birinin Türkiye'yi yönetme şansı da olamaz" dedi. Ama Gökhan Demirağ yine genel başkanına nazire yaparcasına, kendisine de yöneltilen sorulara şeffaf olarak cevap vermek yerine kaçak güreşmeyi tercih etmiş.
Gökhan Başkan lütfen Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi, şeffaf ol, halkına hesap vermekten çekinme.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA