• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ulaşımda kart sorunu devam ediyor YUNUS KARAKAYA

Ulaşımda kart sorunu devam ediyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.12.2016, 00:00

ESHOT'un ulaşımda 16 yıldır kullanılan eski elektronik kartları iptal ederek yeni bir sisteme geçmesiyle baş gösteren sorunların ardı arkası kesilmiyor.
Bazı okuyucular İzmirim Kart'ta bakiye yükleme sorunu yaşadığından; öğrenciler ve öğretmenler ise yeni kartların okullarına ulaştırılamadığından dert yanıyor.

SİMİT, GAZOZ VAR KART YOK

Yaşanan sorunları görmek ve yerinde tespit etmek için yolcu yoğunluğunun fazla olduğu özellikle aktarma istasyonlarının bulunduğu bölgelerde şöyle bir tur attım.
Pek çok noktada İzmirim Kart yükleme büfelerinin kapalı olduğunu ama nedense hemen yanı başındaki büfelerin açık olduğunu gözlemledim.
Yüklendiği toplu taşıma kart sistemini bir türlü beceremeyen İzmirim Kart noktalarının, yanında kurulu olan küçük büfelerle farklı bir hizmet vermeye mi başladığını düşünmekten kendimi alamadım.
Kart dolum merkezi kapalı dururken yanındaki büfenin gece geç saatlere kadar açık kalmasının sebebi acaba ne ola ki?
Sağolsun İzmir Büyükşehir belediyemiz ve İzmirim Kart bizlere kullanacağımız kart bulamasa da sakız, su, çakmak, çikolata vs. gibi açık yaşamsal ürünleri anında bulma imkanı tanımış.
Vatandaş kart bulamasa da en azından market ihtiyaçlarının bir kısmını anında bulabiliyor(!) Yükleme noktalarının akşam saatlerinde simitçi, gazozcu, sucu gibi kayıt dışı seyyar satıcılık yapan şahıslar tarafından işletildiğini görmek mümkündür.
Paylaştığımız resimler buna bir delildir.

O BÜFELER KİMİN?

Sorularımız ve sorunlarımızı şöyle sıralayalım:
Bu yükleme noktaları kimlere aittir ve denetimini yapan bir belediye birimi var mıdır?
Saat kaçta açılır kaçta kapanır belli midir ve denetim altında mıdır?
Bu tür yerlerde gıda maddeleri ya da züccaciye satışı yapmak için gerekli izin ve belgeler var mıdır?
İşgal ettikleri ve ticaret yaptıkları alan için bir kira ödeniyor mu?
Yayalara ait olan kaldırımların hovardaca işgal edildiğinin farkında olan var mıdır?
Yetkililerden cevap bekliyoruz.
Aksi halde haksız kazanç sağlayan ve sağlıksız koşullarda gıda satışı yapan kurumlar ya da kişiler takibimizde olup gereken makamlara, mercilere bilgi akışı sağlanarak vatandaşlık ve sorumlu gazetecilik görevimizi yerine getireceğimizi beyan ederiz. İzmir halkı kutu marketlere muhtaç değildir.

İLLE DE BİR İŞLERİ OLSUN

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İZROMDER), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı'nın desteği ile yürüttüğü "İlle de Bir İş Olsun" projesinin açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.
12 ay boyunca uygulanacak proje kapsamında İzmir'de ikamet eden yüz Roman (ya da Roman gibi yaşayan) vatandaş Makine Mühendisleri Odası ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim kurumları işbirliği ile iş makinesi operatörü olarak yetiştirilecek. Sertifikalarını kazanan kursiyerlerin İş-Kur koordinasyonu ile 6 ay boyunca işbaşı eğitimi almaları planlanıyor.
Proje kapsamında oluşturulacak "İş Kulübü" bünyesinde 200 katılımcı, istihdam kaynaklarına ulaşılabilirliklerinin artırılması adına kariyer danışmanlığı hizmetlerinden faydalanacak.
Katılımcılara ayrıca, İş Kulübü faaliyetleri dahilinde; mülakat teknikleri, beden dili ve iletişim becerileri, özgeçmiş hazırlama teknikleri vb. kişisel gelişim eğitimleri ile danışmanlık hizmetleri verilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA