• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KOCAOĞLU NE YAPMAK İSTİYOR? YUNUS KARAKAYA

KOCAOĞLU NE YAPMAK İSTİYOR?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2017, 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Bayraklı'daki Şehit Fethi Sekin Parkı'nın açılışında protokol krizi yaşandığını hepimiz biliyoruz.
Gerçi bu kriz Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın sağduyulu davranışı sayesinde daha fazla büyümedi.
Ama Bayraklı CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in yaşanan krizi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmesinden sonra gündeme "Aziz Kocaoğlu, Başkan Hasan Karabağ'dan intikam mı alıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

YAPTIĞI BAYRAKLI HALKINA SAYGISIZLIK

Açılışta ev sahibi durumunda olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kendisine ön protokolde yer verilmemesi nedeniyle protokolün arka bölümünde de oturmayarak töreni vatandaşların arasında takip etti.
Büyükşehir'in açılışlarında genellikle açılışın yapıldığı ilçelerdeki belediye başkanlarına söz verilirken, Karabağ'ın konuşturulmaması da hangi akla hizmettir anlamadım.
Bu protokol krizine kimler sebep olduysa bunun hesabını vermelidir.
Kendi ilçesinde yapılan bir açılışta o ilçenin belediye başkanına söz vermemek ona değil, o başkanı seçen seçmene yapılan bir saygısızlıktır. Dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Başkan Hasan Karabağ'a, hem de Bayraklı halkına saygısızlık yapmıştır.
Bayraklı halkının seçtiği Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı kendi ilçesinde yok saymaya kimsenin hakkı yoktur.

KONUYU ANKARA'YA TAŞIDI

Yaşanan krize sessiz kalmayan Bayraklı CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper, konuyu önce havaalanında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na aktardı. Bununla da yetinmeyen Alper, Ankara'da yapılan CHP İlçe Başkanları toplantısında konuyu bir kez daha gündeme getirdi.Ankara'daki gelişmelerle ilgili görüştüğüm Cemalettin Alper "Yaşananlardan dolayı Genel Başkanımız üzüntü duyduğu söyledi. Ancak, bu protokol krizine kimler imza attıysa bence hiç doğru yapmadılar. Halkın seçtiği bir başkanı hem de kendi ilçesinde dışlamaya kimsenin hakkı yok. Peşinen kimseyi suçlamak doğru değil, ama Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü böyle gereksiz krizlerle uğraştırmak, hem de böylesine önemli bir referandum sürecinde, örgütün enerjisini gereksiz tartışmalara çekmek, çok yanlış oldu" diye konuştu.

O ANKET Mİ RAHATSIZ ETTİ?

Başkan Karabağ'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Asuman Ali Güven'e olan muhalefetini tüm CHP'liler biliyor.
2019'a, yani seçim yılına yaklaştıkça daha büyük krizler yaşanacağını söylemek sanırım kahinlik olmaz.
Ortada bir de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak istemesi var elbette.
Gerçi Aziz Bey'in bu bölgede CHP İl Yöneticisi Okan Karlıdağ'ı aday göstermek için büyük gayret içinde olduğunu daha önce yazmıştım. Hasan Bey'i park açılışında yok saymak istemesinin altında bu sebep mi yatıyor acaba?
Bir de Bayraklı Belediyesi'nin bir araştırma şirketine yaptırdığı memnuniyet anketinden çıkan sonuçlar var. Ankete katılanların yüzde 68 belediye hizmetlerini genel olarak başarılı bulduğunu söyledi. "Bugün Bayraklı Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 36ı "CHP" olarak cevap vermiş. "Belediye başkanlığı seçimi olursa Hasan Karabağoy verir misiniz?" sorusuna "kesinlikle oy veririm" diyenlerin oranı ise yüzde 49,5. Kararsızların oyu dağıtıldığında bu oran yüzde 63,2'ye yükselmiş.
Acaba bu sonuçlar mı Aziz Bey'i korkuttu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA