• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyükşehir’de genel sekreter yardımcısı kim olacak? YUNUS KARAKAYA

Büyükşehir’de genel sekreter yardımcısı kim olacak?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.05.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminde iki boş koltuk için Haziran ayında atama bekleniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel sekreter olan Buğra Gökçe ile 15 Haziran'da emekliye ayrılacak Erhan Bey'den boşalan iki genel sekreter yardımcılığı kadrosuna atama yapacak.
Genel Sekreter Yardımcılığı için ismi geçenler ve şu andaki görevleri şöyle:
Şemi Alpat -Zabıta Daire Başkanı Serdar Yücel-İtfaiye Daire Başkanı Hakan Öztürk-İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Yıldız Devran- Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Sibel Çoban-Katı Atıklar Daire Başkanı Kubilay Yıldırım -Harita ve CBS Dairesi Başkanı Fazıl Ölçer-ESHOT Genel Müdür Yardımcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı'nı seçerken hangi kriterleri gözetecek?
Liyakata mı önem verecek?
Seçeceği ismin CHP'de kime yakın olduğuna mı önem verecek?
Yoksa proje üreten, halk ile kaynaşmış, İzmir'in sorunlarını bilen ve çözüm üretebilecek bir isim mi seçecek?
Aziz Bey bugüne kadar kadro kurma konusunda sıkıntılı dönemler yaşadı. 2019 seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde kendisini ve partisini zora sokmayacak bir isim seçer inşallah.

Anıtlar geçmişi geleceğe taşır

Karşıyaka'daki Anayasa Meydanı'nda bulunan "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı"nın, Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen girişimler sonucunda yenilenmeye başlamasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Karşıyakalılar anıtın yıkılmasına karşı çıkarken, tepkilerini de çeşitli eylemlerle gösteriyor. Bu konuda görüşüne başvurduğum değerli kardeşim Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Barış Gür şunları söyledi:
Anıtlar kentlerin geçmişlerinin birikimi, ortak kentlilik bilincinin oluşmasında ve kaynaşmasında özel bir rolü olan, çevresinde hatıralar biriktirilen, bu hatıraların sonraki nesillere aktarılmasında fiziksel ve somut bir işlevi olan toplumu bütünleştirici yapılardır.
Bu yönüyle bir bakıma anıtlar yarınlara taşınan geçmişin hafızalarıdır.
Karşıyaka Anıtı henüz ilkokula giden çocukların harçlıklarıyla, kentin farklı sosyoekonomik düzeye sahip vatandaşlarından toplanan bağışlarla inşası tamamlanmış bir yapıdır.
Karşıyakalı'ya kentlilik bilincinin aşılanmasındaki ilk aşama henüz küçük bir çocukken resmi törenlerle burada başlar. Konu itibariyle Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ile kadın hakları anıtta temsil edilmektedir.
Karşıyaka Anıtı bu bakımdan hem ülkenin kurucu değerlerine hem de kentlilik ve ortak yaşam kültürüne vurgularıyla eşsiz bir örnek olup, yıkımı Karşıyaka'nın geçmişi ve yarınları için bir kayıp olacaktır.

Engellemeler bıktırdı

Engelliler ile ilgili pazartesi günü kaleme aldığım yazıyla ilgili Ahmet Çelik, mail göndermiş. Kendisinin o mailini sizlerle paylaşmak istedim:
Bizleri iş dışında ulaşım engellemeleri ve İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin inadı bıktırdı.
Ankara ve Antalya'da EGO kart ve Antkart ile serbest dolaşım (Dolmuşlar dahil-halk otobüsleri) hakları varken İzmir'de ise İzmirkart engelliler için yok. Ulaşım için engelli kimliğimizi şoföre gösteriyoruz, onun dikkatini bozuyoruz.
Metro, İzdeniz ve İzban'da koruma ve güvenlik görevlilerini işlerinden alıkoyup özel kapılardan geçiyoruz, engelli olduğumuzu açığa çıkarıyoruz, diğer yolcuların güvenliğini tehlikeye atıyoruz.
Teklifim; Antalya ve Ankara'daki gibi engelli kapılarına kart makinesi konsun ve bizlere serbest kart verilsin. Şoförler, güvenlik görevlileri de kendi işlerine baksın.
Ankara'da böyle kart yalnızca bir dakikada yapılıyor. Antalya'da 3 gün. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inadını ancak sizler ve Valilik, "eşitlik" ve "güvenlik" ilkesine dayanarak kırabilirsiniz. Umarım bizleri sevindirirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA