• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Saat Kulesi renk değiştirecek YUNUS KARAKAYA

Saat Kulesi renk değiştirecek

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2017, 00:00

İzmir Saat kulesi bu akşam renk değiştirecek.Kendisi de bir MS hastası olan değerli kardeşim Şebnem Oktay, 31 Mayıs'ta İzmir'in simgesi Saat Kulesi'nin "Dünya MS Günü" için turuncu renkte ışıldayacağını söyledi.Oktay gönderdiği mailde şunları dile getirdi:
Tüm dünyada Dünya Sağlık Örgütü ve MS Federasyonu'nun kararı ile mayıs ayının son çarşamba günü "Dünya MS Günü" olarak kutlanmaktadır.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir MS Derneği için, Multipl Skleroz (MS) hastalığını simgeleyen turuncu renk ile MS hastalığına dikkat çekmek için Saat Kulesi'ni turuncu renkte ışıklandıracak ve İzmir halkına hem hastalığı hem de İzmir MS Derneği'ni ve etkinliklerini anlatacak.
Türkiye'nin ilk MS Derneği olan İzmir MS Derneği 1988 yılında kurulmuş olup, 29 yıldır MS'li hastaların yaşam kalitelerini artırmak ve yeni tanı almış MS'lilere ve ailelerine destek olmak için çalışmaktadır.
Dünyada yaklaşık 3 milyon, Türkiye'de yaklaşık 40 bin ve Ege Bölgesi'nde ise yaklaşık 5 bin MS'li kişi bulunmaktadır.
Nörolojik bir hastalık olan MS kişinin bağışıklık sistemindeki bozukluk nedeniyle ortaya çıkan ve engellilik yaratabilen bir hastalıktır.
Özellikle 20-40 yaş arası genç/ erişkinleri etkileyen MS hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Saat 20.30'da başlayacak olan ışıklandırma ve tanıtım etkinliğine tüm İzmir halkı davetlidir.

Bu gençlerde iş var

Acıpayam'a bağlı Eskiköy Mahallesi gençleri tarafından kurulan 'Eskiköy Gençliği' grubu ilk ziyaretlerini Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özkan Sogun'a yaptı.
Eskiköy Gençliği Başkanı Okan Kızılhan başkanlığında protokol üyelerini ziyaret eden gençler tam destek aldı.
Belediye Başkanı Şevkan'dan Üzüm Çayır mevkiindeki dere yatağının kapatılarak doğal çim saha yapılmasını istediklerini belirten Eskiköy Gençliği Başkanı Okan Kızılhan, "Belediye başkanımız bizi makamında kabul ederek, gençlerle ilgili ortak çalışmalarda yer almak istediklerini açıkladı.
Karşılıklı görüş alış verişi içinde ilçemizin ve mahallemizin gençlerine yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz.
Bunun yanında belediye başkanımız Üzüm Çayır mevkiindeki dere yatağının kapatılarak doğal çim saha yapılmasını isteğimizi de geri çevirmedi" dedi Eskiköy gençliği daha sonra Acıpayam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özkan Sagun'u makamında ziyaret etti. Gençler Müdür Sagun'dan Pazarbelen Mevkii'ndeki halk eğitime tahsis edilen ancak şu sıralarda kullanılmayan halı dokuma atölyesi binasını gençlik merkezi yapılmasını istedi. Sargun da, "Gençlerin birlikteliği çok önemli. Onların istekleri ve beklentilerini yerine getirmeliyiz.
Halı dokuma merkezinin gençlik merkezine dönüştürülmesi için elimden gelen desteği göstereceğim. Gençlerin eğitimi için istedikleri alanda kurslar da açabiliriz" dedi. Eskiköy gençliği son olarak da Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer'i makamında ziyaret etti. Sanırım yetkililer bu gençlerin isteklerini yerine getirir.

Çakırer şampiyon döndü

Tenis sporunun gelecek vaat eden sporcuları arasında gösterilen Zeynep Çakırer, başarı halkalarına bir yenisini daha ekledi. CNC Tenis Akademisi sporcusu olan Zeynep Çakırer, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 23-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ITF Junior turnuvasında çiftlerde şampiyon oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA