• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’liden CHP’liye fark var YUNUS KARAKAYA

CHP’liden CHP’liye fark var

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2017, 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet" yürüyüşünü sürdüredursun, parti içinde de "Adalet" isteyenlerin sesleri yükselmeye başladı. Seçimler yaklaştıkça bu seslerin daha da yükseleceğinden kuşkum yok.
Değerli dostum Milas Ören'in eski Belediye Başkanı Kazım Turan, sosyal medya hesabından geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ithafen bir yazı paylaşmış.
Turan, paylaşımında şunları dile getirmiş:
"Sayın Genel Başkanıma ve değerli partimizin üst düzey yöneticilerine çağrım.
ADALET için yürüyüşünüz harika. Ancak, partimizin kesin kazanacağına emin olduğunuz yerlerde (bu milletvekilliği, belediye başkanlığı ya da belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği de olabilir) kesinlikle üye bazında önseçim kararı alın ve KESİNLİKLE uygulayın. Yoksa böyle yerlerde atama yaparsanız partimiz, parti içinde şaibelerden (geçen dönemlerde olduğu gibi) asla kurtulamaz. Çünkü belki farkında değilsiniz ama yanınızda adalete dönük yürüyen bazılarının, gelecekte adaylıkları pazarlamak için yanınızda ve yanınızdaki bazı üst düzey kişilerle samimiyet kurmaya dönük yürüyüşte olduğunu bilesiniz. Benden söylemesi... Bu tür atamalarda en adaletli çözüm, üye bazında önseçim kararı almak, Sayın Genel Başkanım. Tabi ki, önce KARARLI ve TUTARLI olmak.

HER ZAMAN TARTIŞILAN PROJE

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin, Karabağlar ilçesinde 250 hektarlık Uzundere Rekreasyon Alanı'ndaki tematik oyun alanları çalışmaları başladığı günden bu yana tartışılır durur. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın son olarak yaptığı Uzundere'deki Nasreddin Hoca heykelinin kaldırılması yönündeki açıklamasıyla gözler yine o bölgeye çevrildi. Biliyorsunuz heykeltraş Ragıp Çiçen, o dönemde Karabağlar Belediyesi'nin bir önceki başkanı Sıtkı Kürüm'ün, kendisinden 1 milyon 500 bin lira kişisel borç para aldığını öne sürüp verdiği borç parayı geri alamadığı gibi bir de 12 buçuk milyon TL zarara uğradığını belirterek, haberlere konu olmuştu.
Eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise hakkındaki iddiaları yalanlamıştı. Projenin tamamının 15 milyon TL olduğunu dile getiren eski başkan, iddiaları savunan kişinin paralarını aldığını iddia etmişti. Kürüm, "Kendi yüzünden bir gecikme oldu. Bir belge getirsin. Bu bir iddiadır.
Elinde tek bir belge yok" demişti.

"BEĞENDİĞİM BİR PROJE DEĞİL"

-Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise bir internet sitesine yaptığı açıklamada, "Bir yıkım olacağı zaman gerekçesi olur. Benim beğendiğim ya da benim yaptığım bir proje değil bu. Ama yapılmış. Biz bunu kamuya faydalı bir hale getireceğiz.
Bir ara orayı oyuncak müzesi olabilir gibi düşündük.
Sonra araştırmalar yaptık. İşte bu çocuk merkezi olmasını uygun gördük. Proje taslağı geldi önümüze, onu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI'YI ÖRNEK ALSALARDI

Karabağlar ile aynı anda ilçe olan Bayraklı Belediyesi Başkan Hasan Karabağ önderliğinde aslında birçok alanda başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. Buna en basit örnek olarak Belediye Başkanlığı binalarını gösterebilirim. Karabağlar Belediyesi tartışmalı ve şaibeli bir şekilde hazır bir belediye binasını satın alırken, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise belediye imkanları ve bütçesini kullanarak ilçeye yakışır bir Belediye Hizmet Binası yapmayı tercih etti.
Bu arada Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın, İzmir'deki attı mı mangalda kül bırakmayan birçok belediyesini halka hizmet yönünden cebinden çıkarttığını da söylemeden geçemeyeceğim.
Eee ne demiştik CHP'liden CHP'liye fark var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA