• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
UYUŞTURUCU TERÖRÜ MİLLİ MESELEDİR YUNUS KARAKAYA

UYUŞTURUCU TERÖRÜ MİLLİ MESELEDİR

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.06.2017, 00:00

Uyuşturucu kullanımı gençler arasında salgın gibi yayılmaya devam ediyor.
Gençleri bu kötü alışkanlıklarından kurtarmak için milli seferberlik ilan edilmelidir. Yoksa gençlerimiz ailelerin elinden kayıp gitmektedir.
Uyuşturucu ile mücadelede aileler kadar devletimize de büyük görev düşmektedir. Önemli olan sivrisineği öldürmek değil onun ürediği bataklığı kurutmak için topyekûn mücadele etmemiz gerekir.
Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce yaptığı açıklamada uyuşturucu ile mücadeleye vurgu yapmıştı.
Erdoğan'ın gündeminde uyuşturucuyla mücadele vardı.
Son günlerde medyaya yansıyan görüntülerin devletin uyuşturucu ile mücadelede eksiklerini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, "Silahlı terör neyse, uyuşturucu terörü de odur" şeklinde konuşmuştu.

ACI TABLO

Yapılan bir araştırma acı tabloyu gözler önüne serdi.
BM Uyuşturucu ve Suç İle Mücadele Dairesi (UNODC) verilerini inceleyerek Türkiye ve dünyanın uyuşturucu raporunu çıkardı.
Ajans Press'in incelemesine göre dünyada yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 5'lik dilimi yani 250 milyon kişinin en az bir uyuşturucu madde kullandığı belirtildi.
Dünyada uyuşturucuya bağlı ölümler önceki yıllara kıyasla sabit kalarak 207 bin olarak kayıtlara geçti.
Kullanıcı sayısının 183 milyon olduğu tahmin edilen esrar, dünya genelinde en yaygın kullanılan uyuşturucu olma özelliğini taşıyor.
Amfetaminler ise en yaygın kullanılan ikinci uyuşturucu olma özelliğini taşırken geçtiğimiz yıllarda azalma eğilimi gösteren eroin son iki yılda Kuzey Amerika, Orta ve Batı Avrupa'da hızla tırmanışa geçti.
Türkiye'de her geçen yıl artan uyuşturucu kullanımı ise artık çok tehlikeli bir boyut almaya başladı.
Sentetik uyuşturucu kullanımı sonucunda yaşanan ölümlerde Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer aldı.
2015 yılı verilerine göre 580 kişi yüksek dozda uyuşturucu kullanımı nedeniyle yaşamını yitirdi.
Sentetik uyuşturucunun en yaygın olarak kullanılanı bonzai olurken, bu uyuşturucunun ucuz ve temin edilebilir olması ölümlerin artmasındaki en büyük etken oldu.
Medyanın da gündeminden düşürmediği uyuşturucu kullanımı hakkında yılbaşından günümüze 39 bin 896 haber yansıması tespit edilirken geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakam 32 bin 379 oldu.

BU ÖĞRENCİLER DENİZLİ'NİN GURURU

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında okul sporları faaliyet programı kapsamında düzenlenen halk oyunları yarışmasında Pamukkale Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Denizli'ye Türkiye şampiyonluğu kupasını getirdi. Önce 2017 Şubat ayında Denizli'de yapılan yarışmada il birincisi olan ekip, Marmaris'te yapılan bölge yarışmasında da bölge ikincisi olarak Kocaeli'ndeki Türkiye finallerine adını yazdırdı. 17 ekibin kıyasıya yarıştığı finallerde Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin 32 kişilik ekibi düzenlemeli dalda birinci, düzenlemesiz dalda da üçüncü olarak iki kupa birden kazandı. Şampiyonluk haberi okulda öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında büyük sevinç ile karşılandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ile veli ve öğretmenlerin de katıldığı programda kupa getiren gösteriyi bir kez daha izleyen Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu; okul müdürü Feridun Sarıkavak ve halkoyunları öğretmeni Ömür Günay'dan yarışmalarla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Balcıoğlu, "Şampiyonluğu ilçemize getiren öğrencilerimiz bizleri gururlandırdı" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA