• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Deniz Baykal’ı bitirme yürüyüşü mü? YUNUS KARAKAYA

Deniz Baykal’ı bitirme yürüyüşü mü?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.07.2017, 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözde "Adalet yürüyüşü" sona erdi ama tartışmaları devam ediyor.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun bir internet sitesine yaptığı yürüyüş değerlendirmesi CHP'deki başka tartışmaların da fitilini ateşleyeceğe benziyor.

***

Kerem Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş ile değerlendirme yaparken, "Bir diğer önemli nokta da, eski genel başkan Deniz Baykal ve ekibinin bu yürüyüşle birlikte parti üzerindeki etkisinin daha da zayıflamasıdır.
Yürüyüşün başında sessiz kalması, destek vermede gecikmesi ve partililer tarafından beklediği ilgiyi bulamaması, CHP açısından Deniz Baykal döneminin biteceğine dair bir işaret olarak okunabilir." şeklinde cümleler kullanması yoruma oldukça açık.
Yani yürüyüşün amacı 'Adalet mi', yoksa Deniz Baykal'ın partiden tasfiyesine zemin hazırlamak mı?


URLA BELEDİYESİ'NDE PİRE KRİZİ DEVAM EDİYOR

İzmir'in CHP'li Urla Belediyesi İmar Müdürlüğü'nü pireler basınca, bütün işlerin aksadığını yazdığımı hatırlıyorsunuzdur.
Belediye yetkilileri pirelerin temizlendiğini ve hizmet vermeye devam ettiklerini söylemişlerdi ama vatandaşlar durumun eski tas, eski hamam olduğunu söylüyor.
Urla Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü'ne ruhsat vb. sorunları için müracaat eden vatandaşlar '25 Temmuz' tarihine kadar pireler yüzünden hizmet verilmeyeceği cevabıyla karşı karşıya kalmışlar.
Ne pire be kardeşim.
İş bilen(!) memurların kendilerine karşı duygusal davrananların işlerini hemen hallettiklerini de söylemeden edemeyeceğim.
Ben bu işten pirelendim Sibel Hanım, bilginiz olsun.


GEÇMEDİĞİ YOLDAN CEZA YEDİ

İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki İbrahim Ethem Sofyalıoğlu geçmediği ücretli yoldan gelen 27 liralık cezayla şoke oldu. Sofyalıoğlu gelen tutarın kendisi için önemli olmadığını ancak sigorta şirketinden Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) geçmediğine dair rapor aldığını belirterek, "Konuyu bildirmek için HGS'nin resmi telefon numarasını defalarca aradım. Ancak hiçbir yetkiliye ulaşamıyorum" dedi.

***

Olay geçtiğimiz Mayıs ayında meydana geldi. İşçi emeklisi 66 yaşındaki Sofyalıoğlu evinde otururken kapısına gelen ihbar mektubuyla neye uğradığını şaşırdı.
İhbar mektubunu açtığında 2016 yılı Mart ayında ücretli otoyoldan kaçak geçiş yaptığı, bu nedenle 27 liralık cezai işlem uygulandığı yazıyordu.
Fakat Sofyalıoğlu o yoldan geçmediğini öne sürerek yetkili kuruma ulaşmaya çalıştı. Ancak ihbar mektubunda yazan telefon numarası bir türlü cevap vermedi.
Elinde o yoldan geçmediğine dair belge bulunsa bile karşısında muhatap bulamayan yaşlı adam, "HGS'nin numarasını sürekli aramaya başladım. Fakat devamlı meşgul çaldı. Parası benim için önemli değil. Bu konunun araştırılmasını istiyorum. Benim gibi benzer sorun yaşayıp alo 159'a ulaşamayan insanların da olduğunu düşünüyorum" dedi.

***

Bu arada otobanda acil yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların Alo 159'a ulaşamadıkları yolundaki şikâyet artmaya başladı, yetkililere duyrulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA