• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gözlerini yollarda bırakmayın YUNUS KARAKAYA

Gözlerini yollarda bırakmayın

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2017, 00:00

Öncelikle birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.
Hani derler ya, "Nerde o eski bayramlar" Gerçekten hani nerde o eski bayramlar?
Eskiden bayram deyince, aklımıza büyükleri, hastaları ziyaret, yetimleri, öksüzleri mutlu etmek gelirdi.
Ama şimdi birçok insanın aklına, güneş, deniz, kum, yurt dışı turlar, Yunan adalarını ziyaretler gelir olmuş. İşi o kadar abartanları gördüm ki, kendilerince Kurban Bayramı'nı günler öncesine alıp annesinin babasının elini öperek tatil yoluna düşme telaşına düştüler.
Siz siz olun her şeyi gününde yaşayın ve yaşatın.
Belki bir bayram sonrası öpecek el, sarılacak kucak bulamazsınız.
Geç kalmadan bugün büyüklerinizin yanına koşun sarılın.
İmkanınız varsa öksüzleri, yetimleri sevindirin.
Ahirete intikal etmiş olan yakınlarınızın mezarlarını ziyaret edip birer fatiha okuyun.
Onlarla helalleşin, dertleşin, hasret giderin, muhabbetinizi arttırın.
Günümüzde haberleşme imkanları geliştiği için ziyarete gidilemeyen yakınlarımız telefon vb. vasıtasıyla arayın, hal hatır sorun, bayramlarını tebrik edin.
Lütfen sizlerin yolunu dört gözle bekleyenlerin gözlerini yollarda bırakmayın.
Kurban eti nasıl dağıtılır?
Kurban kesiminin tamamlanmasının ardından kurban etinin dağıtılması en önemli konulardan birisidir. Kesilen kurbanın eti öncelikle üçe bölünür.
Bunun bir bölümü kurban kesemeyen yoksullara dağıtılır.
Diğer bir bölümü ise akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılır.
Diğer bir kısmının ise evde yenmesi tavsiye edilir.
Yani kurban etinin bir bölümünü akraba, eş dosta verebilirsiniz.
Hem kültürümüz gereği, hem dinimiz gereği özellikle komşularla, dostlarla, muhtaç ve yoksullarla paylaşmak oldukça önemlidir.
Arife Gecesi ve bayram gecelerini ibadet ve zikrullahla ihya etmek. Zira Rasulullah(s.a.v) Efendimiz: "Her kim Ramazan ve Kurban Bayramı gecelerini ihya ederse, kalplerin öleceği gün onun kalbi ölmez" buyurmuşlardır.(İbn-i Mace, 563, 1782)

BAYRAM GÜNÜ NELER YAPILIR?

- Bayram sabahı erken kalkmak
- Gusül abdesti almak
- Misvak kullanmak
- Güzel koku sürünmek
- En güzel elbiseleri giyinmek
- Güler yüzlü olmak ve tatlı söz söylemek
- Kurban kesildikten sonra iki rekat şükür namazı kılmak. Bu namazın birinci rekatında el- Kevser, ikinci rekatında el-İhlas sureleri okunur.
- Sadaka vermek

KURBAN KAMPANYASINA REKOR İLGİ

10 yıldır vekaletle kurban kesim kampanyasını başarıyla uygulayan Kızılay, hedeflediği 100 bin hisse kurbanı geçerek, bayrama 2 gün kala 125 bin hisse kurban vekaleti alıp kurban kampanyasını bitirdi. Dünyadaki mazlumların dertleriyle dertlenen tüm hayırseverlere teşekkür eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Kızılayımıza duyulan güvene layık olacağız" dedi.
Kınık'ın 2 Ağustos'ta yaptığı basın toplantısıyla başlatılan "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganlı vekaletle kurban kesim kampanyası büyük bir ilgi gördü. Kurban etleri Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk ve Sırbistan'ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri, Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya, Sudan, Güney Sudan, Gine, Kamerun, Burkina Faso, Uganda, Kenya, Somali ve Cibuti'nin aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri, Pakistan, Bangladeş, Kırgızistan, Tataristan ve Afganistan'ın yer aldığı Asya ülkeleri, Filistin, Irak, Lübnan, KKTC, Suriye ve Yemen'in de aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 33 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA