• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’li Başkan’ın isyanı kime? YUNUS KARAKAYA

CHP’li Başkan’ın isyanı kime?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.09.2017, 00:00

Biliyorsunuz, bir süreden beri sizlere CHP'deki vefasızlığı, tartışmaları ve ikili oynayanları yazıp duruyorum.
Yazdıklarımda ne kadar haklı olduğumu CHP'li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın, bir radyo programında söylediklerini okuyunca bir kez daha anladım. Gerçi Başkan Hasan Karabağ'ın söylediği doğrular bazılarını rahatsız edecek ve CHP'de herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekecek.
Programda CHP içinde CHP kültürü almamış ve partili olmayanların varlığına işaret eden Başkan Hasan Karabağ, sosyal demokrat partilerde internet üzerinden kayıt anlayışının doğru olmadığını söyledi.

OY VERMEYENLER VAR

Parti içerisinde CHP'ye oy vermeyen çok sayıda insan olduğuna dikkat çeken Karabağ, "Bu üyelerin sıfırlanması ve gerçek üyelerin yeniden şekillendirilmesi lazım! Adam seçimlerde başka partiye oy veriyor, hiçbir çalışmaya katılmıyor, delege seçiminde delegeyi belediyeye karşı koz olarak kullanabilmek için savaş içine giriyor.
Onların savaşı da uygarca olmuyor. 1973'te girdim siyasete. O günden bu yana delege oluyorum, boyum hiç uzamadı. Boy uzatan bir şey değil. O nedenle bu kadar kendilerini hırpalamasınlar" dedi.
Belediye başkanlarının delege seçimleri başta olmak üzere taraf olmaması gerektiği eleştirilerini de değerlendiren Başkan Hasan Karabağ, böyle bir şeyin CHP'deki sistem nedeniyle mümkün olmadığını söyledi ve ilçe başkanlarının seçimlere iki yıl kala belediye başkanı ya da milletvekili adayı olmaması gerektiğini, bu konuda partisinin MYK'sında da karar alındığını söyledi.

ADAYI OLMAMALILAR?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na il ve ilçe başkanlarının belediye ve milletvekili adayı olmaları konusunda teklif götürdüğüne dikkat çeken Karabağ, "İlçe başkanları grubun başkanı olmasın.
Belediye başkanları denetlensin. Periyodik olarak gelsinler belediyenin halkla, STK'larla ilişkilerini tarafsız ölçsünler. Belediye başkanı aday olmak istiyorsa genel merkeze karşı tavrını ona göre ayarlar. Şimdi ilçe başkanına bağlı bir belediye başkanı... İlçe başkanlarının çoğu da lider ruhlu olduğu için belediye başkanlarını hedef alıyorlar. İki yıl kala ilçe ve il başkanları istifa edemesin ve bir yere aday olamasın şartı getirilsin.
MYK'da bir karar alındı. Doğru olan da bu.
Hatta milletvekili adayı da olmamalı. Oraya gelen adam iki yıl kalıp seçimlerden sonra gideceğini düşünmeli" şeklinde konuştu.

KÜSKÜNLER VAR

Karabağ, "Bazı ilçelerde birbiriyle konuşmayanlar var. O ilçede seçimi kaybettik.
Çünkü ilçe başkanının kafasında belediye başkanı olmak var. Başkan da, 'benim yerime göz dikmeyen bir ilçe başkanını seçtireyim o zaman' diyor. Vekiller mahalle üyelerini arıyor, 'delege seçiminde şu listeye oy verin' diyor. Onlarınki laf olmuyor da bizimki laf oluyor. Hiçbir belediye çalışanıma, 'şu listeye oy ver' diye telkinim olmamıştır. Verene de 'verme' demem.
Beni desteklemesi önemli değil. Beni sevmeyebilir, işe aldığım halde. Siyaseten bana karşı olmasına rağmen partiye çalıştığı sürece saygı duyarım. Başka partiye oy verip bu partiyi karıştırdı mı, bu doğru değil.
Hem başka partiye oy vereceksin, hem gelip bu parti içinde ortalık karıştıracaksın.
Bu siyasi ahlaka sığmaz" dedi.

KENDİMİZİ AVUTUYORUZ

Başkan Karabağ'ın dikkat çektiği önemli bir nokta, seçim bölgeleri konusuydu.
Partisinin kıyılarda başarılı olmasının yeterli olmadığına dikkat çeken Karabağ, "Seçmen bulamadığımız illerde ne yapacağız?
Hadi, kıyılarda kendi kendimizi avutuyoruz.
Mardin'de 3 bin küsur oy almışız.
Orada üyeyi nasıl bulacaksın? Esas partinin açmazı bu. Bizim bir an evvel olmadığımız yerlere girmemiz lazım" diye konuştu.

'PARTİLİYİM' DEMESİN

Yakalandığı rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitiren il eski sekreteri Zikri Dursun gibi partiye emek verenlerin yanında olacaklarını kaydeden Karabağ, "Hiçbir zaman küsmedi, yüzü kararmadı. Bizim parti içi terbiyesi almamış, 80 darbesi CHP'nin kimyasını bozdu. CHP kültürünü asimile etmeye çalıştı darbe. Beni sevmeyen, benim desteklediğim listeye destek vermeyen insan partiliyse saygı duyarım. Başka partiye çalışmışsa saygı duymuyorum ve kabullenmiyorum. Bunların bizim partimizde yeri yok. Yalandan gelip ben partiliyim demesin. Delege seçimlerinde silahıyla gelip 'partiliyim' diyor" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA