• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ne mutlu bir derde derman olana YUNUS KARAKAYA

Ne mutlu bir derde derman olana

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.10.2017, 00:00

Hayaldi gerçek oldu. Bir zamanlar sürekli ilaç ithal eden ülke konumunda olan Türkiye, sağlık sektöründe de gelişim göstermeye başladı.
Saya Grup Yönetim Kurulu Başkanı rahmetli Abdulrezzak Sancak, yıllar önce bir dergiye Pharmactive hakkında verdiği röportajda, hedeflerinin ilaç üretimlerinin % 25'ini ihraç etmek olarak açıklamış.
Aradan yıllar geçti Abdulrezzak Sancak'ın bahsettiği hedefe ulaşıldı.
Kendisine koyduğu, ülkemizin en büyük 5 ilaç firmasından biri olma hedefine emin adımlarla yürüyen Pharmactive, yüksek kalitede ilacı uygun maliyetle üreterek, gerek Türkiye gerekse dünyadaki hastalara umut olmaya devam ediyor.
Folkart, Volt Motor, Livamine gibi şirketleri bünyesinde barındıran Saya Grup'un "Ne Mutlu Bir Derde Derman Olana" diyerek yola çıkan öncü markalarından Pharmactive, Avrupa'ya ilaç ihraç etmeye başladı. Firmanın ilaç ihraç ettiği ülkeler arasında Avusturya, Almanya, İspanya, İtalya, Hollanda, Malta, Portekiz, İngiltere, Fransa ve Macaristan bulunuyor. Abdulrezzak Sancak'ı bir kez daha rahmetle anarken, onun şu sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum:
"Abdulrezzak'tandır bunlar hediye Faydalı olmayı eder tavsiye, Ne mutlu, faydalı olan kişiye..."

Odalarda seçim havası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na (TESK) bağlı odalar için 2018 oldukça hareketli geçecek. Yeni yıl TESK'e bağlı esnaf odalarının genel kurulları ile başlayacak, Nisan ayından itibaren ise TOBB'a bağlı odaların seçimleri gündemi meşgul edecek. Meslek odaları politikalarıyla, kararlarıyla toplumsal ve siyasal yaşama etki eder. Bu nedenle seçimleri önemlidir, ülke ve kent yöneticileri, medya ile farklı kesimler tarafından da yakından takip edilir.
Erteleme Aslında, (TOBB) bağlı tüm odalarda genel kurullar 2017 Ekim Kasım aylarında yapılacaktı. Ancak seçimler, Bakanlar Kurulu kararı ile 2018 Nisan ayına ertelenmişti.
Konu hakkında açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bakanlık olarak tüm seçimlerin sağlıklı ve adil bir ortamda yapılması sorumluluğunu taşıdıklarını belirterek, "24.09.2017 tarihinde yayımlanan 10828 sayılı KHK ile seçme yeterliliklerinde bir değişiklik yaptık. Eskiden bir şirket kurulduğu gün oy kullanma hakkına sahip oluyor, seçilmek için ise en az 2 yıllık üye olması gerekiyordu.
Yeni düzenlemeyle artık seçme ve seçilme şartları eşitlendi. Bundan böyle bir şirketin seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için en az 2 yıl faaliyet göstermesi gerekecek.
Seçim sürecine yaklaştığımız şu son aylarda birçok şikayet aldık. Muhtelif odalarda, firma kuruluşlarında normalin çok üzerinde artış olduğunu tespit ettik. İçinden geçtiğimiz süreç, oda ve borsalardan gelen şikayet ve talepler nedeniyle seçimlere 6 aylık bir erteleme kararı aldık" şeklinde konuşmuş ve ertelemenin gerekçesini açıklamıştı. Tüfenkci'nin açıklamasına göre, Nisan 2018'de tamamlanacak oda ve borsa seçimleri sonrasında, TOBB seçimleri de Mayıs 2018'de yani zamanında tamamlanacak.
Karar öncesinde İTO'nun komite seçimlerinin 5 Ekim'de yapılacağı açıklanmıştı.
Bakanlar Kurulu kararının ardından seçim tarihlerinin yeniden kararlaştırılması bekleniyor.
Esnaf odalarının seçim tarihlerinde ise şu an bir değişiklik yok. Rutin takvim Ocak 2018'de başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA