• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bahçeli, toplu açılışlar için Manisa’da YUNUS KARAKAYA

Bahçeli, toplu açılışlar için Manisa’da

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.11.2017, 00:00

4 Ekim 2017 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarından 110 milyon TL'lik Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nin açılışına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Kasım Perşembe günü yine Manisa'ya geliyor.
Bu kez "248 proje 803 milyon TL'lik açılış" sloganıyla dört ilçede toplu açılış ve temel atma törenlerine katılacak.
2014 Mahalli Seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Salihli, Turgutlu, Alaşehir, Kula, Sarıgöl ve Selendi ilçe belediyelerini kazanan MHP, büyük bir seçim başarısına imza atmıştı.
Büyükşehir Belediyesiyle koordineli çalışan ilçe belediyeleri gerek kendi bütçelerinden, gerekse Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yaptıkları önemli yatırımlarla dikkat çekiyor. Genel Başkan Bahçeli de, Selendi, Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde toplu açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

AT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN

​Büyükşehir Belediyesi kapsamına 2014 yılında giren Manisa, aradan geçen kısa süre içinde yapılanması, akılcı yatırımlarıyla komşu belediyelere de örnek oluyor.
Pek çok belediyenin gözardı ettiği çevre konusundaki duyarlılığı ile ön plana çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi kamu imkanlarıyla yapılmış en büyük yatırım olarak dikkat çekiyor. 110 milyon liralık dev yatırımla Manisa'nın çöp sorununun tarih olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dev tesisin atık bertaraf ve depolamanın yanında atıklardan elektrik enerjisi üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunacağını söylüyor.
Bununla da kalmıyor Başkan Ergün, İzmir'in çöplerine de talip oluyor.
"İzmir'in boşuna yakma tesisi kurmasına gerek yok, yakma tesisini tamamladıktan sonra İzmir'in çöpünü de alır yakarım" diyor.
Yapılanlara bakılırsa Ergün'ün kurduğu tesis bunu da başarır.
23 Kasım'da Bahçeli'nin gelişiyle açılış ve temel atmaları gerçekleşecek tesislere bakıldığında gerek ilçe belediyelerin kendi kısıtlı imkanlarıyla gerekse Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde yaptığı yatırımlarla belediyelerin geleceğe büyük yatırımlar bıraktığı görülüyor. Alaşehir, Salihli ve Turgutlu'da şehir geçişlerini rahatlatacak kavşak projeleri, pazaryerleri, otoparklar, su ve kanal projeleri, saygınlık caddeleri, otogar projeleri, dev dinlenme tesisleri park projeleri gibi toplumun her kesimine dokunacak değişik projelerin pek çoğu hayata geçerken bir kısmının da temeli atılacak.
Üç dönemdir Büyükşehir statüsünde olan Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'in yanında bulunan, hatta İzmir'in gölgesinde kaldığı söylenen Manisa'nın büyükşehir statüsünde ilk döneminde yapılanmasını tamamlayarak böyle dev projelere, yatırımlara imza atması, Manisa'yı hala İzmir'in gölgesinde görmeye çalışanlara tokat gibi bir cevap olacak.
Atalarımız boşuna söylememiş "At binenin kılıç kuşananın" diye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA