• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye dünyanın umudu oldu YUNUS KARAKAYA

Türkiye dünyanın umudu oldu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.11.2017, 00:00

Venezuela lideri Nicolas Maduro'nun, ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik durumu Türkiye'nin bulunduğu şirketler birliği ile atlatacaklarını söylemesiyle dünyanın gözü bir kez daha ülkemize çevrildi. Maduro'nun bu söylemi bir kez daha gösterdi ki dünyada ezilmişlerin umudu Türkiye.
AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte ülkemiz bugün sadece ülkemizde, bölgemizde değil, tüm dünyada ezilmişlerin, dışlanmışların, yoksulların umudu haline gelmiş bir Türkiye var.
Bugün dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa karşı sesini yükselten, hakkı, hukuku, adaleti en gür sedayla savunan bir Türkiye var.
Ve bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan var.

İZMİRLİLER MAHKUM MU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kasım ayı meclis toplantısında "Mecbur olacağız artık.
Bu şartlar altında elimiz mahkum aday olacağız" demiş. Peki, İzmirliler sizi tekrar başkan olarak görmeye "mahkum mu?" Bir diğer deyişle CHP sizin İzmir'i köye çevirmeye mahkum edecek mi merak ediyorum doğrusu?

BU İDDİALAR CEVAP BEKLİYOR

Biliyorsunuz mülkiyeti belediyeye ait Bayındır Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük arazinin satışı, CHP'yi karıştırmıştı. Hatta köy malını satan CHP'li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'ye tepki gösteren CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen istifa etmişti. Bende dik duruşundan dolayı Özen'i tebrik etmiştim. Özen, şimdi Kiraz Belediyesi'nin Ören, Taşlıyatak, Çayağzı, Kaleköy, Saçlı, Umurcalı, Umurlu ve Veliler köylerinin köy mallarının satışı iddiasını gündeme getirdi. Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın Özen'in bu iddialarına cevap vereceğini umuyorum.
"Asla köy mallarını satarak köylümüze saygısızlık yapmayacağız" diyen Delican'ın Kiraz ile ilgili iddialarla ilgili kamuoyunu aydınlatmasını bekliyorum.

MÜGE ANLI O ÇOCUĞU ARIYOR

Ünlü bir hamburger firmasının İstanbul Şirinevler şubesinde bir müşteriden artan patates ve kolayı istediği için dövülmesiyle gündeme gelen Suriyeli Halil kayıp. Halil'in ailesi Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkarak çocuklarından 27 Eylül'den beri haber alamadıklarını öne sürdüler. Müge Anlı bu sefer Küçük Halil'i bulmak için kolları sıvadı.

YAŞI KÜÇÜK AMA

Size yaşı küçük ama marifetleri büyük bir isimden bahsedeceğim.
Adı Defne Sorgu.
2006 doğumlu olan ve yaşamını Ödemiş'te sürdüren Defne'yi gelecekte önemli yazarlar arasında görürseniz sakın şaşırmayın. Bugüne kadar yazdığı "Ormandaki elmasın sırrı", "Atatürk ve Dedem" isimli kitapları yazan Sorgu'nun "Oyundan Hayaller" kitabı da yakında raflardaki yerini alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA