• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Skandalın bahanesi olmaz YUNUS KARAKAYA

Skandalın bahanesi olmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2017, 00:00

Uzmanlar NATO skandalının perde arkasını iyi okumak gerektiğine dikkat çekiyor. Onları bu düşünceye iten sebep ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından NATO'nun FETÖ'yü himaye ettiği gerçeği. FETÖ elebaşı 16 Mayıs'ta verdiği bir röportajda, NATO'dan Türkiye'ye baskı yapmasını istediğini biliyorsunuzdur sanırım.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Norveç'teki tatbikatta yaşanan skandala tepki göstererek bu durumun kişisel bir hata değil, Türkiye'ye karşı bir tavır olduğunu söyledi. Partisinin İzmir divan toplantısında konuşan Ağdağ, rezaletin basit bir hata olarak geçiştirilemeyeceğine dikkat çekti. Ağdağ, "Sovyet bloğunun dağılması nedeniyle NATO, 1990'da İskoçya'da yapılan toplantıda strateji değiştirerek İslam'ı kendisine yeni düşman olarak belirlemiştir. Müslümanları hedef almıştır. NATO gibi büyük bir kurumda yaşanan bu skandalın kişisel bir hata diye görülmesi mümkün değildir. Türkiye'ye karşı açık bir tavırdır. Tabi Türkiye'nin de artık dış politikada yeni yol haritasıyla kendine yeni bir strateji çizmesi gerekir" diye konuştu.

BAŞKANA TATLI SÜRPRİZ

Çok sayıda partilinin katıldığını divan toplantısında çeşitli partilerden Saadet Partisi'ne katılanlara rozet takıldı. Ancak İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan'ı, tören sonunda tatlı bir sürpriz bekliyordu.
Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ'ın, yeni dünyaya gelen üçüncü çocuğu Muhammet Fatih için İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan'a hediye vermesi toplantıya katılanları siyasetin gergin ortamından bir nebze olsun uzaklaştırdı.

SAK HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

TRT Kent Radyo İzmir'de yayınlanan İzmir'in Renkleri Programında İzmir Kantinciler Odası Başkanı Habip Sak konuğum oldu. Kendisiyle, yaptıklarını ve yapacaklarını konuştuk.
Okul kantinleri konusunda İzmir'in şanslı iller arasında olduğuna dikkat çeken Sak, bunda oda yönetiminin aktif çalışmasının büyük rol oynadığını söyledi.
Sak, üyelerine de büyük güven duyduğuna dikkat çekerek, kantinlerde kullanılan gıdaların kalitesinden taviz vermediklerini ve bakanlıkça yasaklanan ürünleri kesinlikle kantinlere sokmadıklarını dile getirdi.
İzmir'in kantinler konusunda üst seviyede olan çıtasını yeni dönemde de koruyacaklarını belirten Sak, oda üyeleriyle ve eğitim camiasıyla istişare ile fiyat listeleri, kantin sözleşmeleri gibi üyeleri için hayati önem taşıyan sorunları çözdüklerine dikkat çekti. Kendisinin de yıllardır okul kantini işletmeciliği yaptığını dile getiren Sak, işin içinde olduğu için sorunları yaşayarak öğrendiğini, çözüm için takip edeceği yolu daha kolay hesapladığını ifade etti. Gördüğüm kadarıyla Habip Sak, üyelerinin menfaatlerini koruyup onlara en iyi hizmeti vermenin çabası içinde çalışırken sosyal faydaları da gözeten bir çizgi izliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA