• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de kongre krizi YUNUS KARAKAYA

CHP’de kongre krizi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.12.2017, 00:00

CHP'de büyük kriz! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda CHP'nin İstanbul'daki il ve ilçe kongrelerinin durdurulduğunu biliyorsunuz.
Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile CHP İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarını gönderilen yazıyla 3 Şubat'ta başlatılan kongreler sürecinin durdurulduğuna dikkat çekildi.
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl imzalı yazıda, "CHP İstanbul il ve ilçelerinde yapılacak olan, ililçe olağan genel kongreleri dahil kongre süreci durdurulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda, kongre sürecinin durdurulması ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması hususunu bilgilerinize arz ederiz" açıklaması yapıldı.

İZMİR'DE DURUM

CHP İzmir ilçelerinde yapılan ve yapılmaya devam eden kongreler 'de iptal edilecek mi?
CHP'li dostlarımla yaptığım görüşmelerde, hepsi Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki il ve ilçe kongresini durdurmasını bekliyor.
İzmir'de yapılan kongrelerini belediye başkanlarının kamu gücüyle dizayn ettiğini öne süren CHP'nin bir bilenleri "CHP'nin derdi kıyı belediyelerinde taşeron olarak işe girmek, iş takibi yapmak, cv tüccarlığı yapıp yoksul insanların umutlarını sömürmek olmamalı" diyor.

TİRE'DE NELER OLUYOR?

Tire'ye bağlı yakınlarında kurulacak dolomit (taş ocağı) madeni için izin verilmesi tartışmalara sebep oldu. Maden çıkarılmasını izin verilmesine en büyük tepkiyi ise CHP'li Yücel Özen'den geldi.
Özen'in ortaya attığı bazı iddialar var.
Bu iddialara yetkili mercilerin en kısa sürede cevap vereceğini umut ediyorum.
Eğer burada dolomit madeni çıkarılması elzem bir olaysa firma yetkilileri başta olmak üzere resmi makamların köylülerin kafalarındaki soru işaretlerini gidermesi gerekir.

BAŞKA ZAMAN BULAMADINIZ MI?

Bugünlerde Yeni Foça Reha Midilli İlköğretim Okulu velileri isyanlarda. Neden isyan etmesinler ki, okulun Fuel Oil ile çalışan kalorifer kazanı, kömürlü kazanla değiştirilmeye başlanınca çocukları soğuktan tir tir titrer duruma gelmiş.
Peki yetkili sormak istiyorum bu sistem değişikliğini yapmak için bu soğuk havalarımı beklediniz? O minicik bedenlerin soğuktan üşümesine hangi vicdan sahibi izin verdi merak ediyorum.
Bu ne vurdum duymazlıktır kardeşim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA