• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yazıcıoğlu gibi isimlere ihtiyaç var YUNUS KARAKAYA

Yazıcıoğlu gibi isimlere ihtiyaç var

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2018, 00:00

Türkiye'nin siyasette Muhsin Yazıcıoğlu, bürokraside ise efsane Vali Recep Yazıcıoğlu gibi isimlere ihtiyacı var. İkisinin de ortak noktası "Vatan sevdası"ydı. İkisi de bir garip olaylar silsilesinin ardından kazada şehit düştü. Gerek Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası, gerekse Vali Yazıcıoğlu'nun trafik kazası ardındaki esrar perdesini hala koruyor.

YAZICIOĞLU'NUN ÖĞRENCİSİ

Nazilli ziyaretim sırasında Kaymakam İbrahim Küçük ile sohbet etme fırsatı buldum. Bakmayın siz onun soyisminin "Küçük" olduğuna görev yaptığı yerlerde öyle büyük işler başarmış ki adı 'Efsane Kaymakam'lar arasında anılıyor. Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde de görev yapan İbrahim Küçük'ü ilçe sakinleri hep hayırla yad ediyor. Nazilli halkı da Küçük'ü çok sevmiş. İbrahim Bey'e Recep Yazıcıoğlu'nun bir zamanlar Nazilli Kaymakamlığı yaptığını ve onun koltuğunda oturduğunu hatırlattığımızda, adeta gözleri doluyor.
Recep Yazıcıoğlu'nun öğrencileri arasında olduğunu öğrendiğim İbrahim Bey, "Ondan devraldığımız vatan, bayrak ve hizmet sevdası bayrağını daha yükseklere taşımak için gayret gösteriyorum" dedi. Sohbetimiz sırasında eski valilerden Vali Merhum İsmet Gürbüz Civelek'i de rahmetle andık. Rahmetli Civelek ile olan hatıralarından da bahseden İbrahim Bey, şu anda Muğla Valiliği görevinde bulunan Esengül Civelek'in de Nazillili olduğunu dile getirdi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Söz Muğla Valisi Esengül Civelek'ten açılmışken onun bağımlılıkla mücadele çalışmalarından bahsetmek istiyorum.
Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda toplumun sağlığı, huzuru ve geleceğini tehdit eden uyuşturucu ile etkin mücadele edildiğini dile getiren Vali Civelek, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız işbirliği içerisinde uyuşturucunun arzı ve talebinin ortadan kaldırılması, bağımlıların tedavisi, rehabilitasyon ve topluma kazandırılması, bu konuda duyarlılık yaratılması, toplumsal bilinç oluşturulması için büyük hassasiyetle önemli çalışmalar gerçekleştirmeliler" dedi.

GAZETE KAĞIDI DEYİP GEÇMEYİN

Bir çoğumuzun okuduktan sonra buruşturup attığımız veya yaktığımız gazete kağıtlarının adeta bir sanat eserine dönüştüğünü biliyor musunuz.
İnanın ben bilmiyordum ama Sındırgı Hanım Eli çarşısındaki bayanlar bana bunu öğretti. Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Salih Durak, Hülya Çelik ve Nurcan Tuna rehberliğinde Hanımeli çarşısını gezerken, gazete dokuma atölyesinde birbirinden güzel sanat eserlerini görünce ağzım açık kaldı. Gazete kağıtları nasıl bir sanat eserine dönüyor diye sorunda Salih Kardeşim "Atılmış gazete kağıtları ile kartonları uygun boyutlarda keserek hazırlıyoruz. Kağıtları yün şişlere sararak istediğimiz şekli veriyoruz. Ardından hasır örer gibi sepet, biblo, tabak, çamaşırlık gibi eşyalar haline getiriyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA