• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ya içimizdeki düşmanlar? YUNUS KARAKAYA

Ya içimizdeki düşmanlar?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.03.2018, 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin operasyonunda adeta tarih yazdı.
Girilemez, alınamaz denilen yerleri teröristlerden aldı ve o bölgeye barış ve huzur götürdü.
Öyle ABD gibi değil gerçek anlamda barış ve huzur götürdü. Ama bu durum nedense bizim içimizdeki düşmanların çok ağırına gitti sanırım, yine mabatlarını kurtarma derdine düşmüşler. Tarihteki bütün Türk devletlerini dış güçler yıkamadı. Ancak içimizdeki hainler yıktı. Bu sefer olmayacak. Ülkemiz girdiği her mücadeleden güçlenerek çıkacaktır.
Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

MHP'Yİ BIRAKIN CHP'YE BAKIN

MHP'nin 12. Olağan Kongresi 'Milli Duruş, Şühedaya Vefa, Millete Beka' sloganıyla Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Devlet Bahçeli yeniden genel başkanlığa seçilirken dünyaya önemli mesajlar verdi.
Devlet adamı duruşuyla Türk milletinin takdirini kazanan Devlet Bahçeli'nin bu tutumundan CHP'lilerin neden rahatsız olduğunu anlamadım. Hani derler ya "Kendi mabadındaki pisliği görmez, başkasına pislik atmaya çalışır" diye. CHP'lilerin de durumu öyle. Kendi içlerindeki sorunu görmezler, vatansever ve Atatürkçülerin partide nasıl aforoz edildiğini görmemezlikten gelirler, bir de MHP'yi yönetmeye çalışırlar.

İSTİKLAL MÜCADELESİNİN RUHU YAŞATILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yıl dönümü dolayısıyla birçok etkinlik düzenlendi. Bornova Koleji tarafından düzenlenen etkinlik de duygu dolu anlara sahne oldu.
Değerli dostum eğitimci Osman Çınar'ın adını taşıyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Bornova Müftüsü Mesut Harmancı, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bornova Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Alper Abay yaptı. Lise öğrencisi Furkan Eroğlu'nun şehitler için okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan video izlendi. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı hangi şartlarda yazdığı ve Çanakkale'deki kahramanlık mücadelesi anlatıldı.
Tiyatro grubunun yurdu işgal eden düşmanlara karşı Türk milletinin verdiği mücadeleyi anlatan "İstiklal Uğruna" adlı piyesi büyük beğeni topladı. Programda öğrencilerden Emre Baltacı "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri seslendirirken, Bornova Koleji müzik öğretmenlerinin şefliğinde okul korosunun seslendirdiği "Çanakkale İçinde", "Nefer Şehit, Ordu Gazi Olacak", "Eledim Eledim", "Gazi Diyor Çanakkale Geçilmez" şarkıları büyük alkış aldı.
Programın sonunda davetlilere Çanakkale'de cephede savaşan askerlerimizin öğünleri olan bir dilim ekmek ve bir tas üzüm hoşafı dağıtıldı.
Bornova Koleji Kampüs Müdürü Adnan Taş, Çanakkale Savaşı'nın, yaralı düşman askerlerini kendi ordusuna iade edebilecek duyarlılığın da gösterildiği, insanlığını kaybetmeden savaşan bir milletin onurlu zaferi olduğunu söyledi. Taş, İstiklal Marşı ile ilgili olarak da, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vatan ve millet aşkıyla yazdığı, İstiklal Marşımızı kalplerimize kazıdık. İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnet ile anıyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA