• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Söz milletin YUNUS KARAKAYA

Söz milletin

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.04.2018, 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamasıyla başlayan erken seçim tartışmalarına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Erken seçim 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak" diyerek son noktayı koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasına iş dünyası olumlu tepki verirken, muhalefet beklendiği gibi çeşitli senaryolar üretmeye başladı.
Bana göre, genel seçimlerin erkene alınması yerinde bir karar. Güçlü Türkiye hedefine ulaşılması için ülkenin ayağındaki prangalardan kurtulup atağa geçmesinin zamanı geldi. Onun için seçimlerin bir an önce yapılması gerekir.
Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile birlikte perçinlenecek siyasi istikrarın, ekonomideki uyum ve büyümeye destek olacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Yıllarca bizi "Büyük Türkiye" yalanlarıyla oyaladılar, artık "Güçlü ve Büyük Türkiye" zamanı geldi.
Onun için bekleyecek bir saatimiz bile yok. Gözlerinizdeki at gözlüklerini çıkarın ve gerçekleri görün artık. '70 Cent'e muhtaç olan Türkiye değiliz.

BUCA HIZLI BAŞLADI

2017'de yapılan referandumda Türkiye'nin en büyük seçim koordinasyon merkezlerinden birini açan AK Parti Buca İlçe Başkanlığı, seçimlere en hazır ilçe olduğunu bir kez daha gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "24 Haziran'da seçime gidiyoruz" açıklamasının ardından 3 saat içinde Seçim koordinasyon merkezi tutuldu ve tabelası asıldı.
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, "Seçimlere en hazır ilçeyiz. 24 Haziran'da yapılacak seçimler için kaybedecek vaktimiz yok, önümüzde kazanmamız gereken çok önemli bir seçim var.
Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın seçim açıklamasının hemen ardından 3 saat gibi kısa bir sürede Uğur Mumcu caddesi numara 68 adresinde bulunan seçim koordinasyon merkezimizi açtık" dedi.

MAHKEME KARAR VERDİ

Salı günkü yazımda Foça'da esnafa yönelik olarak "Hanutcu"luk iddiasıyla kapatma işlemi yapılmasını eleştirmiştim. Bazı esnaf arkadaşlar Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
İzmir 3. Bölge İdare mahkemesi, esnafın itirazını yerinde bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

KİTAP İÇİN TEŞEKKÜRLER

Gazeteci büyüğü Yazar Yaşar Aksoy'un geçmişten günümüze sunduğu fotoğraflar ve anlatımlarla konuklara duygusal anlar yaşattığı "Asırlar Boyunca Kâinat ve İzmir" isimli yeni kitabını imzalayarak göndermesinden dolayı teşekkür ederim. İzmir ve Karşıyaka sevdalılarının Aksoy'un kitabını mutlaka okumalarını tavsiye ederim.

ANLAMLI DAYANIŞMA

Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Profesyonel Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Derneği, kanser tedavisi nedeniyle saçlarını kaybeden hastalara destek olmak ve farkındalık yaratmak için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kuaförlerle bir araya gelen gönüllüler, hastalara peruk yapılmak üzere saçlarını bağışladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başta olmak üzere emeği geçen ve saçlarını bağışlayan herkesi tebrik ederim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA