• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Oyun içinde oyun YUNUS KARAKAYA

Oyun içinde oyun

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.04.2018, 00:00

Türkiye Kupası yarı finalindeki Fenerbahçe- Beşiktaş maçında çıkan olayların basit gibi görülmemesi düşüncesindeyim. Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunların hepsinin farkında bu millet. Gezi Parkı, 15 Temmuz hain darbe girişimi vb. oyunları bozulan hainler yeni planlarını sanırım futbol terörü üzerinden sergileme gayretine düşmüş durumda.
17 Eylül 1967'de oynanan Kayserispor- Sivasspor maçında 43 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlercesinin de yaralandığı olayların unutulmaması gerektiğinin altını çizmek isterim. Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen bu faciaya, rekabeti mi, mezhepsel gerginlik mi, futbol fanatizmi mi, 3-5 kendini bilmez mi, tedbirsizlik mi, altyapı yetersizliği mi sebep oldu hala çözülemedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu futbol teröründen öte bir şey. Burada kumpas var" sözünü kimse kulak ardı etmesin...

NE DERSİN KILIÇDAROĞLU?

24 Haziran erken seçiminde CHP'nin cumhurbaşkanlığı adaylığına kimi göstereceği merak ediliyor. Parti içinden isimler ardı ardına adaylığını açıklasa da gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun vereceği karara çevrilmiş durumda. Aslında ülkeyi yönetmeye talip olan bir partinin cumhurbaşkanlığı için isim bulmakta zorlanması biraz garip değil mi?
Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday olması en mantıklısı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir zamanlar canlı yayında hesaplaşmaya davet eden isim olan Kılıçdaroğlu için 24 Haziran seçimleri bulunmaz bir fırsat. Kemal Bey'in varsa bir sözü ve hesabı, Cumhurbaşkanı adayı olarak milletin önüne çıkması gerek. Tabi genel başkanlık koltuğunu kaybetmeyi de göz önünde bulundurmalı...
CHP kulislerinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için sıkça dillendirilen bir diğer isim ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. CHP'nin Türkiye'ye örnek gösterdiği İzmir'in büyükşehir belediye başkanı olan Kocaoğlu da kendine çok güvenen bir isim. Başkan Kocaoğlu'nun katıldığı bir TV programında "Cumhurbaşkanlığı makamı bir şereftir. Böyle bir şerefe partim uygun görürse onur duyarım, kabul ederim" şeklinde konuşması bu işe ne kadar gönüllü olduğunun bir göstergesi. Gerçi Aziz Bey "Partim uygun görürse" sözünü yalanlasa da, "İstemiyorum yan cebime koy" havasında...

TARİHİ ÇINAR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı-Demirci karayolunun 12'nci kilometresinde yer alan Beşçeşmeler mevkisinde bulunan asırlık çınar ağacının çevresinin piknik ve mesire alanı olarak düzenleneceğini söyledi.
Yavaş, "Çınar'ın 1320 yılında dikildiği ve yaklaşık 7 asırdır insanların gölgesinde yorgunluk attığını düşünüyoruz. Burada yapacağım çevre düzenlemesiyle ilçemiz yeni bir mesire alanına kavuşacak" dedi.

ALGI OPERASYONU

Özkanlar Pazaryeri sorunuyla ilgili tartışmalar sürüyor. Soruna çözüm bulmak istemeyenler günah keçisi olarak Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı seçmişe benziyor. Karabağ, sorunun çözümü için elinden gelen gayreti gösterirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu nedendir bilinmez, Karabağ'ın hedef tahtasına koyulması için yoğun bir gayret sarf ediyor. Karabağ ise gerçekleri belgelerle ortaya koyuyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA